REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kořeněná rýžová kaše

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená rýže přelitá ochuceným máslem a posypaná rozdrobenými sušenkami.


Ingredience:
200 grýže
100 gcukru krupice
2 lžícerumu
2 lžícemásla
1 lžičkamletého zázvoru
1 lžičkamleté skořice
60 mljavorového sirupu
12 ksvaječných věnečků
1lmléka

Postup:

1. Do středně velkého hrnce dáme propláchnutou rýži, krupicový cukr, mletý zázvor, vše promícháme a přivedeme k varu
2. Pak plamen snížíme na minimum, přiklopíme a necháme 25-30 minut vařit doměkka
3. V pánvi rozpustíme máslo, sundáme z tepla, smícháme s javorovým sirupem, rumem a mletou skořicí
4. Rýži rozdělíme na talíře, přelijeme ochuceným máslem, navrch rozdrobíme sušenky a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy