REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuře s kuskusem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zbylé kousky kuřecího masa smíchané s kuskusem, pokrájeným rajčetem a hráškem.


Ingredience:
300 gvařeného nebo pečeného kuřete
120 gmraženého hrášku
120 gkuskusu
200 mlvroucího kuřecího vývaru
1 ksvelkého rajčete
1 lžíceolivového oleje
1 lžičkacitrónové šťávy
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Kuskus a hrášek vysypeme do hrnce a přelijeme horkým vývarem, přikryté necháme asi 5 minut odstát
2. Polovinu kuřete zamícháme spolu s pokrájeným rajčetem, olejem a citrónovou šťávou do kuskusu, mírně prohřejeme na ohni (sporáku)
3. Osolíme, dochutíme pepřem a při servírování na vrch směsi položíme zbylé kousky kuřecího masa.

Doporučení:

Vývar si můžeme připravit z kostky bujónu a vody, klasicky z kostí, nebo použít polévkový vývar.

Poznámka:

Kuskus – Vzniká ze semoliny, mouky z tvrdozrnné pšenice, takže jde vlastně o typ těstovin. Předvaří se, nasuší a pak už ho připravíme velmi snadno. Je dobré se řídit návodem na obalu. Některým druhům kuskusu stačí, když ho dáme do mísy horké tekutiny, nejlépe vývaru a necháme nasáknout. Jindy je třeba chvilku ho povařit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy