Zbylé kousky kuřecího masa smíchané s kuskusem, pokrájeným rajčetem a hráškem.
Ingredience:
300 g | vařeného nebo pečeného kuřete |
120 g | mraženého hrášku |
120 g | kuskusu |
200 ml | vroucího kuřecího vývaru |
1 ks | velkého rajčete |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | citrónové šťávy |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Kuskus a hrášek vysypeme do hrnce a přelijeme horkým vývarem, přikryté necháme asi 5 minut odstát
2. Polovinu kuřete zamícháme spolu s pokrájeným rajčetem, olejem a citrónovou šťávou do kuskusu, mírně prohřejeme na ohni (sporáku)
3. Osolíme, dochutíme pepřem a při servírování na vrch směsi položíme zbylé kousky kuřecího masa.
Vývar si můžeme připravit z kostky bujónu a vody, klasicky z kostí, nebo použít polévkový vývar.
Poznámka:Kuskus – Vzniká ze semoliny, mouky z tvrdozrnné pšenice, takže jde vlastně o typ těstovin. Předvaří se, nasuší a pak už ho připravíme velmi snadno. Je dobré se řídit návodem na obalu. Některým druhům kuskusu stačí, když ho dáme do mísy horké tekutiny, nejlépe vývaru a necháme nasáknout. Jindy je třeba chvilku ho povařit.