REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lovecká pochoutka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájená cibule a jablka, orestovaná dozlatova, naskládaná střídavě s plátky vařených brambor a zbytků pečeného masa do zapékací misky, suroviny pak zalité vývarem a pokladené kousky másla, zapečené v troubě.


Ingredience:
500 gzbytků pečeného nebo vařeného masa
250 gjablek
12 ksbrambor
3 kscibule
250 mlvývaru z kostí (může být i z kostky)
4 lžícemásla
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory si očistíme, vložíme do hrnce s vodou a uvaříme doměkka, poté scedíme a necháme vychladnout
2. Pečené nebo vařené maso nakrájíme na plátky
3. Pak si oloupeme cibuli, brambory a jablko a také nakrájíme na plátky
4. Na pánvi si rozehřejeme polovinu másla, vložíme nakrájenou cibuli s jablky a orestujeme dozlatova
5. Pak si do vymazané zapékací misky máslem střídavě skládáme vrstvu masa, bramborů, jablek a cibule, poslední vrstvou jsou brambory, každou vrstvu osolíme a opepříme
6. Naskládané suroviny zalijeme vývarem a navrch dáme kousky másla
7. Poté zapékací misku vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a zapečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy