REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Makrelové karbanátky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karbanátky z uzené makrely, vařených brambor a strouhaného křenu, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.


Ingredience:
300 gbrambor
250 guzené makrely
1 lžícestrouhaného křenu
4 ksjarní cibulky
voda
sůl
olej na smažení
citronové dílky k podávání
Na obalení:
3 lžícehladké mouky
85 gstrouhanky
1 ksvejce

Postup:

1. Oloupané brambory dáme do vroucí osolené vody, vaříme doměkka, pak scedíme, rozmačkáme a necháme zchladnout
2. Do velké mísy dáme brambory, jarní cibulky nakrájené na drobno, na jemno nastrouhaný křen, vykostěnou, na kousky nakrájenou makrelu a vše promícháme do kompaktní hmoty
3. Podle chuti dosolíme, ze směsi vytvarujeme osm karbanátek, které obalíme v klasickém trojobalu, tedy v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance
4. Potom na rozpáleném oleji zvolna smažíme karbanátky po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Podáváme například se salátem z polníčku a ředkviček nakrájených na tenké plátky a dílky citronu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy