Obalená uzenina v těstíčku z mouky, bílého vína, mléka, celozrnné hořčice a vajec.
Ingredience:
500 g | gothaje v celku |
100 g | hladké mouky |
0,7 dl | mléka |
0,5 dl | bílého vína |
3 ks | vejce |
2 lžíce | celozrnné hořčice |
mletý pepř | |
olej na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Gothaj oloupeme, nakrájíme na 1,5 cm široké plátky, které přepůlíme ještě na půl
2. Smícháme mléko s vejci (jeden bílek si odložíme stranou) dohladka, mírně okořeníme pepřem, osolíme
3. Do směsi dále přišleháme víno a hořčici, nakonec vmícháme mouku
4. Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh, ten vmícháme do těstíčka
5. Jednotlivé plátky uzeniny obalíme a v rozpáleném oleji je usmažíme dozlatova
6. Osmažené plátky skládáme do připraveného pekáče ve kterém osmažený gothaj ještě dopečeme v troubě při teplotě kolem 140 °C, dopékáme cca 15 minut.
Pokrm podáváme s různě upravenými bramborami a kyselou okurkou nebo zeleninovým salátem.