Recept na “Knedloust”, tedy toust z plátků knedlíku, sýru, kečupu nebo hořčice, obalený v rozšlehaných vejcích, usmažený pěkně dozlatova na pánvi na troše rozpuštěného másla.
Ingredience:
Rozpis na 2 porce: | |
8 ks | plátků staršího houskového knedlíku |
4 ks | plátky tvrdého sýra |
2 ks | vejce |
pepř | |
sůl | |
kečup nebo hořčice | |
máslo na opečení knedlotoustů | |
Ostatní: | |
majonéza Hellmann's | |
brusinková omáčka Hellmann's | |
mix listových salátů s dresingem Helmann's |
Postup:
- Vejce rozšlehejte s trochou soli a čerstvě namletého pepře.
- Plátky knedlíků potřete kečupem nebo hořčicí.
- Knedlík obložte sýrem, tak aby nepřečníval ven a přiklopte dalším plátkem knedlíku.
- Obalte naplněný knedlíkový toast v rozšlehaných vejcích z obou stran.
- Opečte na másle dozlatova.
- Na dip smíchejte majonézu s brusinkovou omáčkou a podávejte k teplému knedloustu se salátkem ze zelených listů.
Knedlíkový toast můžete podle libosti doplňovat o různé bylinky, cibuli, chilli papričky a podobně.
Poznámka:Recept k článku: Češi se snaží jídlem neplýtvat. Osmdesát procent z nich tvrdí, že potraviny nikdy nevyhazuje
zdroj: www.unilever.cz