REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

bezmasé

“Smaženice” z lilků

Pokud doma chybí houby, připravíme si výbornou “smaženici” z restovaných lilků (neboli baklažánů), vajíček, smetany a česneku.

Bio kozí sýr v palačince se špenátem

Jednoduchý recept v bio kvalitě na teplou večeři z domácích bio palačinek a bio náplně ze špenátu, vajec a kozího sýra.

Bramborové omelety se sýrem

Opečené omelety z vařených brambor, mouky a rozšlehaných vajec s mlékem, podávané posypané sýrem.

Bramborové placičky s uzeným lososem

Bramborové placičky usmažené dokřupava, podávané s uzeným lososem, zakysanou smetanou a pažitkou.

Bramborové placky plněné nivou

Předvařené nastrouhané brambory ochucené jen solí a pepřem ve tvaru placiček plněných sýrem. Osmažené na oleji do zlatova.

Brynzové palačinky

Slané palačinky s náplní z brynzy a smetany, ochucené nasekaným koprem.

Celerové smaženky toustové

Tousty z obou stran opečené na sucho nebo na oleji, pak pokladené celerovo-sýrovou směsí spojenou vejci a opečené dozlatova.

Ciabatta se špenátem a žampiony

Opečené pečivo plněné teplou směsí restovaných žampionů, červené a žluté papriky, ochucené česnekem, pepřem a solí.

Croissant s míchanými vejci

Snídaně nebo večeře v podobně osmahnutého croissantu obloženého smaženými vajíčky, plátky rajčat a salátových listů.

Dýňová omeleta

Vaječná omeleta s pečenou a pak rozmačkanou dýní a strouhaným parmazánem, sypaná praženými dýňovými semínky.

Fazolková omeleta se sýrem

Do zlatova opečená vaječná omeleta s křupavými fazolkami a rozpuštěným sýrem. Nastartuje vás do dalšího dne, a přitom ji zvládnete za čtvrt hodinky.

Francouzské toasty II.

Sladká snídaně francouzských králů. Dnes si na ni můžeme pochutnat i my. Stačí trochu času a dobré suroviny včetně, nejlépe čerstvého, sezónního ovoce.

Francouzský toust

Snídaňový toustík obložený plátkem sýra, zapečený, podávaný ozdobený volským okem.

Hermelínové topinky

Pikantní topinky s hermelínem, červenou paprikou a kořením určitě osloví všechny, kdo mají sýry rádi. Oceníte je, když přijdou nečekaní hosté, ale klidně si je můžete připravit i k večeři.

Houbové lívanečky

Z máčeného toustového chleba, povařených hub, na slanině orestované cibulce a koření připravená směs na slané lívance usmažené dozlatova na lívanečníku.

Houbové omelety

Uvedený recept je na přípravu 4 omelet usmažených z klasického těsta na omelety dochuceného slaninou, houbami, cibulí …

Hrachové smaženky se sýrem

Smaženky umíchané z uvařeného hrachu, vejce, strouhaného sýra a dalších ingrediencí, usmažené dozlatova.

Chlebové bramboráčky

Opečenky ze starého chleba, slaniny, vajec a česneku.

Chřest v palačince

Palačinky naplněné chřestem, servírované přelité dresinkem z dijonské hořčice, oleje, vody a nadrobno nasekaných bylinek.

Chudí rytíři II.

Plátky veky namočené v mléce, obalené v cukru se skořicí a rozšlehaném vejci, usmažené dozlatova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy