REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzský toust

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Snídaňový toustík obložený plátkem sýra, zapečený, podávaný ozdobený volským okem.


Ingredience:
250 gtoastového chleba (např.: Rosického od firmy Penam)
1 ksplátek tvrdého sýra (eidam)
1 ksvejce
listová zelenina
petrželka
máslo
olej
sůl

Postup:

1. Plátek toustového chleba namažeme máslem, posypeme petrželí a poklademe sýrem
2. Uzavřeme druhým toustovým chlebem a vložíme do rozpálené trouby, několik minut ho zapékáme v troubě vyhřáté na 200 °C
3. Mezitím na pánvičce připravíme volské oko, které pak položíme na zapečený toust
4. Dozdobíme zeleninou a podáváme.

Doporučení:

Vejce je lepší smažit ve formičce pro hezký kulatý tvar.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy