Dršťková polévka našich babiček - Hustá polévka z povařených drštěk, kořenové zeleniny, hovězího vývaru, cibule, česneku a koření.
Barevné knedlíky s uzeným a kysaným zelím - Z bramborového těsta ochuceného bylinkami, houbami a kostičkami uzeného vytvarované větší koule, ty uvařené ve vodě, knedlíky servírované přelité osmaženou cibulkou se slaninou. Knedlíky, podle tohoto receptu, podáváme s kysaným zelím.
Domažlické vepřové ragú - Podušené kostky vepřového plecka servírované s omáčkou obohacenou o hrášek, okurku a vejce.
Dýně plněná mletým masem - Další z tipů na pečenou dýni, v tomto případě plněnou mletým hovězím masem a dalšími dobrotami. Typický podzimní pokrm z trouby, který si můžete upéci i v BIO kvalitě.
Podzimní štrůdl (recept i na listové těsto) - Základem pravého štrůdlu je listové těsto a nejčastější verzí náplně jsou jablka, skořice, vlašské ořechy a cukr či med. Než se ale pustíte do příprav, měli byste si být jisti, že použijete ty správné suroviny. Špičkový závin totiž nestojí pouze na receptu, ale zejména na kvalitních ingrediencích a samozřejmě na, doma vyrobeném, listovém těstě.