Třešňová polévka - Polévka z povařených třešní a dalších ingrediencí, zahuštěná smetanou a pudinkovým práškem, podávaná ozdobená zakysanou smetanou a třešněmi.
Zapékané těstoviny se zeleninou a žampiony - Na sádle orestovaná cibule spolu s kostičkami slaniny, plátky žampionů a zeleninou. Směs zapečená s povařenými těstovinami zalitými smetanou.
Čevabčiči IV. - Recept, který zdomácněl v českých kuchyních již více, jak před 100 lety! Jde o mleté masové šišky usmažené na tuku, servírované s brambory, hořčicí, tatarkou a cibulí.
Světová kuchyně? Která je vaše nejoblíbenější hned po té naší české?
Aktuální téma: Recepty z čerstvých jahod
Nepečený dort s citronovým a jahodovým tvarohovým krémem - Nepečený dortový korpus připravený rozmixováním datlí a ovesných vloček, dochucený kakaem, plněný tvarohem ochuceným citronovou šťávou a medem, druhým krémem připraveným z tvarohu a jahodového pyré.
Jahodová bublanina III. - Další skvělý recept na nadýchanou bublaninu ozdobenou čerstvými jahodami, hotovou pěkně posypanou moučkovým cukrem.
Tvarohové noky s jahodovou omáčkou - Noky z tvarohu, vajec, krupičky a cukru uvařené ve vodě, servírované přelité jahodovou omáčkou ozdobenou smetanou.
Více receptů, nejen těch na využití květů černého bezu, najdete v naší databázi internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje...