REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

zelenina, houby

Baklažány plněné masem a šunkou

Teplý předkrm z opečených baklažánů (lilků) vydlabaných, naplněných směsí z dužiny baklažánů, kousků pečeného masa a šunky, spojená vejci, naplněné baklažány nakonec zapečené v troubě.

Bramboráčky se švestkami II.

Opečené bramboráčky z bramborového těsta, pokladené švestkami, posypané mákem s cukrem, dopečené dozlatova.

Bramborový závin s houbami II.

Závin z bramborového těsta plněný podušenou směsí z hub, mrkve a pórku, potřený vejcem, upečený v troubě dozlatova.

Brambory plněné zeleninou

Pečené brambory plněné zeleninovou směsí, zapečené se sýrem dozlatova.

Brokolice se sýrem

Rychlý předkrm či lehká večeře z brokolice a tvrdého sýra.

Burrito s cizrnou a zeleninou

Tortily naplněné směsí ze slaniny, paprik, rajčat a dalších ingrediencí, posypané sýrem, v troubě zapečené.

Cibule plněné sýrem gouda

O tomto pokrmu si dovolíme tvrdit, že představuje zajímavou alternativu francouzské cibulačky. Pokud tedy milujete tuto polévku, jednoznačně vás zaujmou i naše cibule plněné goudou. Nesmí chybět ani zeleninový vývar a bílé víno. Podmínkou chutného receptu je ovšem volba surovin. Zkuste preferovat lokální. Jednou z nich je také geniální sýr naprosto fenomenální chuti, a to Ovčí gouda archivní sýr ze Statku Horní Dvorce v jižních Čechách. Jedná se o polotvrdý sýr, který se vyrábí speciální ruční technologií ze 100% ovčího mléka. Poté poměrně dlouho zraje, díky čemuž se může pyšnit plnou, ostrou a aromatickou chutí a vůní. Tato pochoutka byla vloni oceněna Regionální potravinou v Jihočeském kraji.

Cuketa plněná tuňákem a kukuřicí

Podélně rozpůlená mladá cuketa plněná konzervovaným tuňákem, goudou, červenou paprikou a kukuřicí. Ochucená česnekem, zapečená s mozzarellou.

Cukety s hermelínem

Jednoduchý pokrm, který zvládne i začátečník. Jde o kolečka cuket zapečená v troubě, obložená sýrem, dochucená pestem z medvědího česneku a kořením.

Čekanka s uzeným a sýrovou omáčkou

Rozpůlené čekankové puky obložené uzeným masem, přelité sýrovou omáčkou a zapečené v troubě.

Dvakrát zapečený celer

Celer předpečený, pak zapečený pokladený kousky mozzarelly, spolu se směsí z baby špenátu, cibule, česneku a nakládaných sušených rajčat.

Fazolky zapečené se sýrem

Lusky zelených fazolek chvíli povařené v mírně osolené vodě, dobře okapané zapečené v troubě okořeněné, posypané nastrouhaným sýrem, pokladené vločkami másla.

Gratinovaný bílý chřest

Chřest je výborný i zapečený, například podle tohoto receptu spolu s plátky anglické slaniny, česnekovými výhonky a uzeným sýrem. Bílý je nutné oloupat, u zeleného chřestu se loupá jen spodní část, dřevnaté konce také odkrojíme …

Gratinovaný chřest se sýrem Gran Moravia

Teplý předkrm nebo také lehká večeře. Recept na využití chřestu podle oblíbené sýrárny La Formaggeria Gran Moravia.

Gratinovaný žampionový salpikon

S cibulí a pórkem orestované žampióny, zapečené v miskách s nastrouhaným sýrem.

Houbové košíčky

Listové těsto plněné houbovou směsí a lučinou, zalité rozšlehaným vajíčkem a zapečené dozlatova.

Houbovo-špenátové vaječné muffiny

Tak tuto parodii na muffiny miluje každý, kdo má rád houby, špenát a vejce!

Houbový štrúdl

Chutný slaný závin připravený z listového těsta, podušených hub a dalších ingrediencí.

Karotkové burgery

Pečený burger z karotky, hrášku a dalších ingrediencí, servírovaný v bulce.

Křepelčí vejce v žampionech

Hlavičky žampiónů plněné křepelčími vejci, zapečené v troubě.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy