REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové košíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto plněné houbovou směsí a lučinou, zalité rozšlehaným vajíčkem a zapečené dozlatova.


Ingredience:
250 glistového těsta
80 glučiny
8 kssnítků tymiánu
6 ksvětších žampionů
3 ksvajec
2 ksstroužků česneku
1 lžíceolivového oleje
125 mlmléka
mletý pepř
sůl
mouka na pomoučení

Postup:

1. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, oloupané, na tenké plátky nakrájené stroužky česneku, osolíme, opepříme, vše 5 minut opékáme a necháme vychladnout
2. Na pomoučené pracovní ploše těsto rozválíme, vykrájíme z něho 4 kolečka o průměru 15 cm a vyložíme jimi menší zapékací misky
3. Na dno rozdělíme houbovou směs, navrch lučinu a zalijeme směsí rozšlehaných vajíček s mlékem
4. Ozdobíme vždy dvěma snítkami tymiánu a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova (asi 30 minut).

Doporučení:

Podáváme teplé, ale i za studena.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy