pečené, zapékané
Ananas pečený se šunkou
Vtipný recept na ananas naplněný šunkou a upečený v troubě, servírovaný nakrájený na plátky.
Baklažány plněné masem a šunkou
Teplý předkrm z opečených baklažánů (lilků) vydlabaných, naplněných směsí z dužiny baklažánů, kousků pečeného masa a šunky, spojená vejci, naplněné baklažány nakonec zapečené v troubě.
Banán oriente
Banány obalené v šunce, zapečené v ohnivzdorné misce přelité smetanovou omáčkou.
Barevná nádivka
Nádivka s paprikou, pórkem a jarní cibulkou, šunkou i anglickou slaninou. Pečená v troubě, podávaná teplá i za studena.
Boloňské palačinky
V troubě upečené palačinky z vaječného těstíčka, potřené boloňskou směsí, posypané strouhaným sýrem a paprikami.
Bramboráčky se švestkami II.
Opečené bramboráčky z bramborového těsta, pokladené švestkami, posypané mákem s cukrem, dopečené dozlatova.
Bramborové plátky se stracchinem
Na plechu vyloženém papírem na pečení v troubě zapečené brambory pokapané olivovým olejem a posypané rozmarýnem, pak zapečené se sýrem stracchino, nakonec podávané obložené kousky prosciutto crudo.
Bramborové šátečky s kuřetem
Šátečky z bramborového těsta naplněné ochucenou kuřecí náplní, upečené dozlatova.
Bramborovo-sýrové košíčky
Křehké slané pečené košíčky ze dvou druhů sýrů, nasekané šunky, česneku, petrželky a bramborové kaše.
Bramborový toast
Předkrm z brambor, šunky s rajčaty a plátky sýra.
Bramborový závin s houbami II.
Závin z bramborového těsta plněný podušenou směsí z hub, mrkve a pórku, potřený vejcem, upečený v troubě dozlatova.
Brambory plněné tuňákem
Pečené brambory plněné tuňákovou směsí, servírované posypané nasekanými bylinkami.
Brambory plněné zeleninou
Pečené brambory plněné zeleninovou směsí, zapečené se sýrem dozlatova.
Brokolice se sýrem
Rychlý předkrm či lehká večeře z brokolice a tvrdého sýra.
Burrito plněné kuřecím masem, sýrem a brokolicí
Tortilly naplněné opečeným kuřecím masem, vařenou brokolicí a sýrem, v troubě zapečené.
Burrito s cizrnou a zeleninou
Tortily naplněné směsí ze slaniny, paprik, rajčat a dalších ingrediencí, posypané sýrem, v troubě zapečené.
Buřty na pivu
Uzenina zase trošku jinak upravená, s kečupem, hořčicí a černým pivem.
Buřty na víně
Špekáčky upečené na cibulovém základě s papričkami a červeným vínem smíchaným s kečupem, sypané nakrájeným pórkem.
Cibule plněné sýrem gouda
O tomto pokrmu si dovolíme tvrdit, že představuje zajímavou alternativu francouzské cibulačky. Pokud tedy milujete tuto polévku, jednoznačně vás zaujmou i naše cibule plněné goudou. Nesmí chybět ani zeleninový vývar a bílé víno. Podmínkou chutného receptu je ovšem volba surovin. Zkuste preferovat lokální. Jednou z nich je také geniální sýr naprosto fenomenální chuti, a to Ovčí gouda archivní sýr ze Statku Horní Dvorce v jižních Čechách. Jedná se o polotvrdý sýr, který se vyrábí speciální ruční technologií ze 100% ovčího mléka. Poté poměrně dlouho zraje, díky čemuž se může pyšnit plnou, ostrou a aromatickou chutí a vůní. Tato pochoutka byla vloni oceněna Regionální potravinou v Jihočeském kraji.
Cibulový závin
Závin připravený z domácího těsta, naplněný orestovanou cibulí, upečený v troubě dozlatova.