REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Brambory plněné tuňákem

Pečené brambory plněné tuňákovou směsí, servírované posypané nasekanými bylinkami.

Cibulový závin

Závin připravený z domácího těsta, naplněný orestovanou cibulí, upečený v troubě dozlatova.

Kuřecí játra pečená ve slanině

V troubě upečená kuřecí játra obalená v uzeném vepřovém boku, na talířích přelitá medovou omáčkou.

Nadívané rohlíčky

Rohlíčky plněné čokoládovými vločkami, pečené dozlatova, polité čokoládovou polevou.

Omeleta plněná jablečnou kaší

Omeleta upečené na pánvi v troubě, servírovaná potřená jablečnou kaší, přehnutá a hojně pocukrovaná.

Omeleta s bylinkami

Vaječná omeleta dochucená nasekaným libečkem, pažitkou, řeřichou a petrželkou.

Ostrá ranní vejce

Chutná snídaně z vajec upečených ve formě na muffiny spolu se zeleninou.

Pečené brambory s fazolkami a slaninou

Pečené brambory se špalíčky slaniny, promíchané s fazolkami, podávané s hořčičným dresinkem.

Pikantní ovesná kaše s pečenou zeleninou a vejcem

Nejen pro milovníky zdravého stravování vyvinula rodinná firma Emco dva druhy vloček, které prošly speciální úpravou – extra jemným nasekáním. Inspirujte se slanými recepty na ovesnou kaši a přesvědčte se o vločkovém zázraku sami.

Plněné houstičky lososem

Vtipně naservírované kulaté housky s mákem, plněné lososem a vejci, zapečené v troubě, nejlépe pak pod grilem.

Plněné košíčky nebo paštičky náplní z drůběžích jater a žampiónů

Z listového těsta předpečené košíčky, plněné v tomto případě směsí z hranolek šunky a kuřecích jater orestovaných na cibulce, plátků žampiónů a dalších ingrediencí, zapečené v troubě dozlatova, podávané jako teplý předkrm.

Plněné portobello žampiony s halloumi

Vyzkoušejte také tento teplý předkrm podle blogerského páru P&G foodies. Je vhodný jako součást nějakého slavnostního menu. Recept připravený ve spolupráci s firmou FINO.

Proteinový banana bread podle Terezas diary

Makový protein je skvělý jako přísada do jogurtů, smoothies, ranních kaší, ale i na pečení sladkých pokrmů místo mouky. Vyzkoušejte například tento recept, určitě vám makový chléb zachutná.

Slaný závin z podmáslí

Závin plněný vařenými vejci, salámem, šunkou, paprikou, sýrem a houbami, pečený dozlatova, posypaný kmínem.

Smažená veka

Plátky veky obalené v rozšlehaných vejcích, usmažené dozlatova, přelité svařeným vínem s rozinkami, v troubě zapečené.

Snídaňový trhaný toast

Někteří z nás si nedovedou představit, že by neměli sladkou snídani. Pokud ale toužíte po pokrmu plném živin, potěší vás náš trhaný toast. Základem je celozrnný toastový chléb, který je díky zrnům bohatý na vlákninu. Aby mělo jídlo dokonalou konzistenci, je třeba skoro půl litru mléka a také pár vajec. A čím se vaše snídaně prosladí? Především marmeládou a ovocem. Suroviny vybírejte pečlivě, jejich kvalita se totiž projeví také na chuti.

Sýrové tousty s ananasem

Toustový chléb pomazaný máslem, obložený šunkou, ananasem a sýrem, zapečený v troubě, poté posypaný mletou sladkou paprikou a nasekanou petrželkou. Tousty podávané teplé, jako předkrm.

Škvarkové placky

Ze škvarkového těsta upečené placky skvělé k teplému čaji či bramborové polévce.

Vaječná hnízda

Z vaječných bílků našlehaný sníh, ten po lžících nakladený na tukem vymazanou pánev, každý kopeček, po krátkém smažení na pánvi, ozdobený vaječným žloutkem, vejce nakonec zapečená v troubě, servírovaná nejlépe s čerstvým pečivem a případně na pánvi opečenou slaninkou.

Vajíčka z trouby

V zapékacích miskách v troubě zapečená vajíčka spolu s pečenými kolečky rajčat, sýrem, šunkou … podáváme jako předkrm nebo snídani, ideálně spolu s opečenou bagetou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy