ostatní
Brambory plněné tuňákem
Pečené brambory plněné tuňákovou směsí, servírované posypané nasekanými bylinkami.
Cibulový závin
Závin připravený z domácího těsta, naplněný orestovanou cibulí, upečený v troubě dozlatova.
Kuřecí játra pečená ve slanině
V troubě upečená kuřecí játra obalená v uzeném vepřovém boku, na talířích přelitá medovou omáčkou.
Nadívané rohlíčky
Rohlíčky plněné čokoládovými vločkami, pečené dozlatova, polité čokoládovou polevou.
Omeleta plněná jablečnou kaší
Omeleta upečené na pánvi v troubě, servírovaná potřená jablečnou kaší, přehnutá a hojně pocukrovaná.
Omeleta s bylinkami
Vaječná omeleta dochucená nasekaným libečkem, pažitkou, řeřichou a petrželkou.
Ostrá ranní vejce
Chutná snídaně z vajec upečených ve formě na muffiny spolu se zeleninou.
Pečené brambory s fazolkami a slaninou
Pečené brambory se špalíčky slaniny, promíchané s fazolkami, podávané s hořčičným dresinkem.
Pikantní ovesná kaše s pečenou zeleninou a vejcem
Nejen pro milovníky zdravého stravování vyvinula rodinná firma Emco dva druhy vloček, které prošly speciální úpravou – extra jemným nasekáním. Inspirujte se slanými recepty na ovesnou kaši a přesvědčte se o vločkovém zázraku sami.
Plněné houstičky lososem
Vtipně naservírované kulaté housky s mákem, plněné lososem a vejci, zapečené v troubě, nejlépe pak pod grilem.
Plněné košíčky nebo paštičky náplní z drůběžích jater a žampiónů
Z listového těsta předpečené košíčky, plněné v tomto případě směsí z hranolek šunky a kuřecích jater orestovaných na cibulce, plátků žampiónů a dalších ingrediencí, zapečené v troubě dozlatova, podávané jako teplý předkrm.
Plněné portobello žampiony s halloumi
Vyzkoušejte také tento teplý předkrm podle blogerského páru P&G foodies. Je vhodný jako součást nějakého slavnostního menu. Recept připravený ve spolupráci s firmou FINO.
Proteinový banana bread podle Terezas diary
Makový protein je skvělý jako přísada do jogurtů, smoothies, ranních kaší, ale i na pečení sladkých pokrmů místo mouky. Vyzkoušejte například tento recept, určitě vám makový chléb zachutná.
Slaný závin z podmáslí
Závin plněný vařenými vejci, salámem, šunkou, paprikou, sýrem a houbami, pečený dozlatova, posypaný kmínem.
Smažená veka
Plátky veky obalené v rozšlehaných vejcích, usmažené dozlatova, přelité svařeným vínem s rozinkami, v troubě zapečené.
Snídaňový trhaný toast
Někteří z nás si nedovedou představit, že by neměli sladkou snídani. Pokud ale toužíte po pokrmu plném živin, potěší vás náš trhaný toast. Základem je celozrnný toastový chléb, který je díky zrnům bohatý na vlákninu. Aby mělo jídlo dokonalou konzistenci, je třeba skoro půl litru mléka a také pár vajec. A čím se vaše snídaně prosladí? Především marmeládou a ovocem. Suroviny vybírejte pečlivě, jejich kvalita se totiž projeví také na chuti.
Sýrové tousty s ananasem
Toustový chléb pomazaný máslem, obložený šunkou, ananasem a sýrem, zapečený v troubě, poté posypaný mletou sladkou paprikou a nasekanou petrželkou. Tousty podávané teplé, jako předkrm.
Škvarkové placky
Ze škvarkového těsta upečené placky skvělé k teplému čaji či bramborové polévce.
Vaječná hnízda
Z vaječných bílků našlehaný sníh, ten po lžících nakladený na tukem vymazanou pánev, každý kopeček, po krátkém smažení na pánvi, ozdobený vaječným žloutkem, vejce nakonec zapečená v troubě, servírovaná nejlépe s čerstvým pečivem a případně na pánvi opečenou slaninkou.
Vajíčka z trouby
V zapékacích miskách v troubě zapečená vajíčka spolu s pečenými kolečky rajčat, sýrem, šunkou … podáváme jako předkrm nebo snídani, ideálně spolu s opečenou bagetou.
- 1
- 2
- Následující
reklama