REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Brambory plněné tuňákem

Pečené brambory plněné tuňákovou směsí, servírované posypané nasekanými bylinkami.

Cibulový závin

Závin připravený z domácího těsta, naplněný orestovanou cibulí, upečený v troubě dozlatova.

Kuřecí játra pečená ve slanině

V troubě upečená kuřecí játra obalená v uzeném vepřovém boku, na talířích přelitá medovou omáčkou.

Nadívané rohlíčky

Rohlíčky plněné čokoládovými vločkami, pečené dozlatova, polité čokoládovou polevou.

Omeleta plněná jablečnou kaší

Omeleta upečené na pánvi v troubě, servírovaná potřená jablečnou kaší, přehnutá a hojně pocukrovaná.

Omeleta s bylinkami

Vaječná omeleta dochucená nasekaným libečkem, pažitkou, řeřichou a petrželkou.

Ostrá ranní vejce

Chutná snídaně z vajec upečených ve formě na muffiny spolu se zeleninou.

Pečené brambory s fazolkami a slaninou

Pečené brambory se špalíčky slaniny, promíchané s fazolkami, podávané s hořčičným dresinkem.

Pikantní ovesná kaše s pečenou zeleninou a vejcem

Nejen pro milovníky zdravého stravování vyvinula rodinná firma Emco dva druhy vloček, které prošly speciální úpravou – extra jemným nasekáním. Inspirujte se slanými recepty na ovesnou kaši a přesvědčte se o vločkovém zázraku sami.

Plněné houstičky lososem

Vtipně naservírované kulaté housky s mákem, plněné lososem a vejci, zapečené v troubě, nejlépe pak pod grilem.

Plněné košíčky nebo paštičky náplní z drůběžích jater a žampiónů

Z listového těsta předpečené košíčky, plněné v tomto případě směsí z hranolek šunky a kuřecích jater orestovaných na cibulce, plátků žampiónů a dalších ingrediencí, zapečené v troubě dozlatova, podávané jako teplý předkrm.

Plněné portobello žampiony s halloumi

Vyzkoušejte také tento teplý předkrm podle blogerského páru P&G foodies. Je vhodný jako součást nějakého slavnostního menu. Recept připravený ve spolupráci s firmou FINO.

Slaný závin z podmáslí

Závin plněný vařenými vejci, salámem, šunkou, paprikou, sýrem a houbami, pečený dozlatova, posypaný kmínem.

Smažená veka

Plátky veky obalené v rozšlehaných vejcích, usmažené dozlatova, přelité svařeným vínem s rozinkami, v troubě zapečené.

Sýrové tousty s ananasem

Toustový chléb pomazaný máslem, obložený šunkou, ananasem a sýrem, zapečený v troubě, poté posypaný mletou sladkou paprikou a nasekanou petrželkou. Tousty podávané teplé, jako předkrm.

Škvarkové placky

Ze škvarkového těsta upečené placky skvělé k teplému čaji či bramborové polévce.

Vaječná hnízda

Z vaječných bílků našlehaný sníh, ten po lžících nakladený na tukem vymazanou pánev, každý kopeček, po krátkém smažení na pánvi, ozdobený vaječným žloutkem, vejce nakonec zapečená v troubě, servírovaná nejlépe s čerstvým pečivem a případně na pánvi opečenou slaninkou.

Vajíčka z trouby

V zapékacích miskách v troubě zapečená vajíčka spolu s pečenými kolečky rajčat, sýrem, šunkou … podáváme jako předkrm nebo snídani, ideálně spolu s opečenou bagetou.

Zapečená ovesná kaše se sušenými rajčaty a ricottou

Zdravý životní styl je záležitost, která se v dnešní době jistým způsobem dotýká každého z nás. Vyzkoušejte tento recept na zdravou svačinku či večeři z dílny Emco.

Zapečená rajčata plněná vejci

Vydlabaná rajčata naplněná vejci, zapečené v troubě.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy