Závin připravený z domácího těsta, naplněný orestovanou cibulí, upečený v troubě dozlatova.
Ingredience:
Na těsto: | |
250 g | polohrubé mouky |
1 ks | vejce |
1-2 dcl | mléka |
Na náplň: | |
6 ks | větších cibulí |
1 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžička | kmínu |
1/2 lžičky | sladké mleté papriky |
1/2 lžičky | kari koření |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupané cibule pokrájíme na tenká kolečka a na sádle je podusíme 2. Podušenou cibuli osolíme, přidáme nasekané bylinky a koření, zamícháme a necháme vychladnout
3. Z mouky mléka a žloutku vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout, pak ho rozválíme na plát 4. Plát těsta poklademe cibulovou směsí, zavineme, potřeme bílkem, posypeme kmínem a pečeme 25-30 minut
5. Cibulový závin podáváme nejlépe s teplým čajem.
Autor receptu: Dalibor Marounek