REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulový závin

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin připravený z domácího těsta, naplněný orestovanou cibulí, upečený v troubě dozlatova.


Ingredience:
Na těsto:
250 gpolohrubé mouky
1 ksvejce
1-2 dclmléka
Na náplň:
6 ksvětších cibulí
1 lžícenasekané petrželky
1 lžičkakmínu
1/2 lžičkysladké mleté papriky
1/2 lžičkykari koření
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupané cibule pokrájíme na tenká kolečka a na sádle je podusíme 2. Podušenou cibuli osolíme, přidáme nasekané bylinky a koření, zamícháme a necháme vychladnout
3. Z mouky mléka a žloutku vypracujeme těsto, které necháme 30 minut odpočinout, pak ho rozválíme na plát 4. Plát těsta poklademe cibulovou směsí, zavineme, potřeme bílkem, posypeme kmínem a pečeme 25-30 minut
5. Cibulový závin podáváme nejlépe s teplým čajem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy