REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kuřecí játra pečená ve slanině

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená kuřecí játra obalená v uzeném vepřovém boku, na talířích přelitá medovou omáčkou.


Ingredience:
500 gkuřecích jater
200 gplátků uzeného vepřového boku (anglické slaniny)
mletý pepř
sůl
Na medovou omáčku:
200 mlmedu
50 mlbílého vína
1 ksvanilkového lusku

Postup:

1. Nejprve si připravíme medovou omáčku; vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábeme z něho dužinu a smícháme v misce s medem a bílým vínem, pak přidáme i zbytek lusku (slupku), misku zakryjeme a dáme na 24 hodin i déle do spíže
2. Kuřecí játra dobře očistíme, opepříme, každý kousek obalíme tenkým plátkem vepřového boku nebo anglické slaniny, sepneme párátkem, rozložíme na plech, osolíme, ihned vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a upečeme tak, aby obal byl upečený dozlatova a játra zůstala uvnitř růžová
3. Hotová játra rozdělíme na talíře, přelijeme nahřátou medovou omáčkou, podle chuti ještě osolíme a ihned podáváme s toasty nebo čerstvým bílým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy