V troubě upečená kuřecí játra obalená v uzeném vepřovém boku, na talířích přelitá medovou omáčkou.
Ingredience:
500 g | kuřecích jater |
200 g | plátků uzeného vepřového boku (anglické slaniny) |
mletý pepř | |
sůl | |
Na medovou omáčku: | |
200 ml | medu |
50 ml | bílého vína |
1 ks | vanilkového lusku |
Postup:
1. Nejprve si připravíme medovou omáčku; vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábeme z něho dužinu a smícháme v misce s medem a bílým vínem, pak přidáme i zbytek lusku (slupku), misku zakryjeme a dáme na 24 hodin i déle do spíže
2. Kuřecí játra dobře očistíme, opepříme, každý kousek obalíme tenkým plátkem vepřového boku nebo anglické slaniny, sepneme párátkem, rozložíme na plech, osolíme, ihned vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a upečeme tak, aby obal byl upečený dozlatova a játra zůstala uvnitř růžová
3. Hotová játra rozdělíme na talíře, přelijeme nahřátou medovou omáčkou, podle chuti ještě osolíme a ihned podáváme s toasty nebo čerstvým bílým chlebem.