REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory plněné tuňákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené brambory plněné tuňákovou směsí, servírované posypané nasekanými bylinkami.


Ingredience:
4 ksvelkých brambor
1/2 kssvazku mixu petržele a pažitky na posypání
hrubá mořská sůl
olivový olej
Na tuňákovou směs:
1/2 skleničkymajonézy
1 lžičkadijonské hořčice
3 ksjarních cibulek
1 ksplechovky tuňáka v olivovém oleji
1 ksbílého jogurtu
1/2 kssvazku mixu petrželky a pažitky
pár kapek citronové šťávy
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Brambory dobře omyjeme, řádně, osušíme, potom je důkladně potřeme olivovým olejem a obalíme solí, vyskládáme na mřížku a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 75 minut
2. Mezitím v misce smícháme na drobno nasekanou jarní cibulku, tuňáka, bílý jogurt, majonézu, dijonskou hořčici, dochutíme solí, mletým pepřem, citronovou šťávou a nakonec vmícháme na jemno nasekané bylinky
3. Brambory z trouby vyndáme, natrhneme vejpůl, naplníme připravenou tuňákovou směsí, posypeme na jemno nasekanými bylinkami a ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy