REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omeleta plněná jablečnou kaší

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omeleta upečené na pánvi v troubě, servírovaná potřená jablečnou kaší, přehnutá a hojně pocukrovaná.


Ingredience:
3 ksvejce
20 gmásla
2 lžícemléka
1 lžičkapolohrubé mouky
1/2 lžičkypískového cukru
špetka soli
Na jablečnou kaši:
300 gjablek
1 malá naběračkavody
1 sáčekvanilkového cukru
1 lžícecitronové šťávy
cukr dle chuti

Postup:

1. Vejce rozkvedláme s cukrem, mlékem a solí, přidáme mouku a znovu dobře promícháme
2. Pánev vymažeme rozpuštěným máslem, těsto nalijeme na pánev, tu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, jakmile omeleta vyběhne a mírně zezlátne, opatrně ji obrátíme nejlépe širokou plochou lopatkou a opečeme i na druhé straně
3. Hotovou omeletu potřeme jablečnou kaší, přehneme, hojně pocukrujeme a ihned podáváme.

Příprava jablečné kaše:
1. Umytá jablka oloupáme, zbavíme jadřinců a nakrájíme je na tenké plátky nebo malé kostičky
2. Připravenou dužinu jablek zalijeme vodou, přidáme vanilkový cukr a povaříme do husté kaše
3. Hotovou kaši dochutíme citronovou šťávou a podle chuti i klasickým cukrem
4. Podáváme jak teplou, tak studenou například jako přílohu k palačinkách, čerstvě usmaženým vaflím apod.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy