REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný závin z podmáslí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin plněný vařenými vejci, salámem, šunkou, paprikou, sýrem a houbami, pečený dozlatova, posypaný kmínem.


Ingredience:
300 mlpodmáslí
500 ghladké mouky
200 gtvrdého sýra
200 gměkkého salámu
100 ghub (např. žampiony)
100 gšunky
42 gdroždí (1 kostka)
5 ksvajec
2 kspapriky
1 kssnítky bazalky
kmín na posypání
hladká mouka na vál a na poprášení
sůl

Postup:

1. Do hrnku nalijeme 100 ml vlažného podmáslí, přidáme rozdrobené droždí, trochu mouky, vše promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek
2. Mezitím si připravíme náplň tak, že 4 vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, ochladíme pod studenou vodou a oloupeme, očištěné houby, vařená vejce, salám, šunku i tvrdý sýr nakrájíme na malé kousky, dáme do mísy, přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a vše důkladně promícháme
3. Prosátou zbylou mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, nalijeme do něj zbylé podmáslí i vzešlý kvásek, vše promícháme, vypracujeme hladké těsto, které poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut kynout
4. Těsto rozdělíme na 2 díly, každý rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát, naneseme na ně připravenou náplň, posypeme nadrobno nasekanou bazalkou, stočíme do závinu a dáme na plech vyložený pečícím papírem
5. Zbylým rozšlehaným vejcem potřeme záviny, posypeme kmínem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 45 minut), po vychladnutí nakrájíme na řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy