REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slaný závin z podmáslí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Závin plněný vařenými vejci, salámem, šunkou, paprikou, sýrem a houbami, pečený dozlatova, posypaný kmínem.


Ingredience:
300 mlpodmáslí
500 ghladké mouky
200 gtvrdého sýra
200 gměkkého salámu
100 ghub (např. žampiony)
100 gšunky
42 gdroždí (1 kostka)
5 ksvajec
2 kspapriky
1 kssnítky bazalky
kmín na posypání
hladká mouka na vál a na poprášení
sůl

Postup:

1. Do hrnku nalijeme 100 ml vlažného podmáslí, přidáme rozdrobené droždí, trochu mouky, vše promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek
2. Mezitím si připravíme náplň tak, že 4 vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo, ochladíme pod studenou vodou a oloupeme, očištěné houby, vařená vejce, salám, šunku i tvrdý sýr nakrájíme na malé kousky, dáme do mísy, přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a vše důkladně promícháme
3. Prosátou zbylou mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, nalijeme do něj zbylé podmáslí i vzešlý kvásek, vše promícháme, vypracujeme hladké těsto, které poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut kynout
4. Těsto rozdělíme na 2 díly, každý rozválíme na pomoučeném vále na tenký plát, naneseme na ně připravenou náplň, posypeme nadrobno nasekanou bazalkou, stočíme do závinu a dáme na plech vyložený pečícím papírem
5. Zbylým rozšlehaným vejcem potřeme záviny, posypeme kmínem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova (asi 45 minut), po vychladnutí nakrájíme na řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy