REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená veka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky veky obalené v rozšlehaných vejcích, usmažené dozlatova, přelité svařeným vínem s rozinkami, v troubě zapečené.


Ingredience:
8 ksplátků veky
2 ksvajec
2 kssáčků skořicového cukru
6 lžicoleje
4 lžícerozinek
1,25 dlčerveného vína
kousek másla

Postup:

1. Rozinky opereme ve studené vodě, osušíme, zalijeme červeným vínem a necháme je asi 1 hodinu bobtnat
2. Plátky veky namočíme v rozšlehaných vejcích a smažíme v rozehřátém oleji po obou stranách dokřupava
3. Zapékací misku vymažeme máslem a dno vyložíme plátky veky 4. Červené víno svaříme s rozinkami, sundáme z tepla a směsí přelijeme veku, vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a 10 minut zapečeme
5. Ihned po vyjmutí z trouby pocukrujeme skořicovým cukrem a podáváme teplé.

Doporučení:

Místo červeného vína můžeme použít třešňový, švestkový nebo jablečný džus.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy