Plátky veky obalené v rozšlehaných vejcích, usmažené dozlatova, přelité svařeným vínem s rozinkami, v troubě zapečené.
Ingredience:
8 ks | plátků veky |
2 ks | vajec |
2 ks | sáčků skořicového cukru |
6 lžic | oleje |
4 lžíce | rozinek |
1,25 dl | červeného vína |
kousek másla |
Postup:
1. Rozinky opereme ve studené vodě, osušíme, zalijeme červeným vínem a necháme je asi 1 hodinu bobtnat
2. Plátky veky namočíme v rozšlehaných vejcích a smažíme v rozehřátém oleji po obou stranách dokřupava
3. Zapékací misku vymažeme máslem a dno vyložíme plátky veky 4. Červené víno svaříme s rozinkami, sundáme z tepla a směsí přelijeme veku, vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a 10 minut zapečeme
5. Ihned po vyjmutí z trouby pocukrujeme skořicovým cukrem a podáváme teplé.
Místo červeného vína můžeme použít třešňový, švestkový nebo jablečný džus.