REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vaječná hnízda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z vaječných bílků našlehaný sníh, ten po lžících nakladený na tukem vymazanou pánev, každý kopeček, po krátkém smažení na pánvi, ozdobený vaječným žloutkem, vejce nakonec zapečená v troubě, servírovaná nejlépe s čerstvým pečivem a případně na pánvi opečenou slaninkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksvejce
tuk
sůl
Ostatní:
pánev vhodná do trouby

Postup:

1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh, nezapomeneme bílky mírně osolit
2. Sníh z bílků velkou lžící poklademe na tukem vymazanou pánev, uděláme důlek, necháme na zdroji tepla bílky zespodu zatáhnout
3. Pak do každého hnízda opatrně položíme po jednom žloutku
4. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a zapékáme 10-12 minut
5. Vaječná hnízda podáváme například s opečenou bagetkou nebo toustem potřeným máslem a klidně i s opečenou slaninkou.

Doporučení:

Pokud slaninku nejprve opečeme na pánvi, nemusíme pak pánev ničím mazat.

Poznámka:

Servírujte okamžitě po vyjmutí z trouby!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy