Pečené brambory se špalíčky slaniny, promíchané s fazolkami, podávané s hořčičným dresinkem.
Ingredience:
1,5 kg | brambor |
300 g | slaniny |
300 g | zelených fazolek |
2 lžíce | olivového oleje |
mletý pepř | |
sůl | |
Na hořčičný dresink: | |
1 lžíce | dijonské hořčice |
1 lžíce | citronové šťávy |
1 lžíce | bílého vinného octa |
60 ml | olivového oleje |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na dresink do misky nalijeme olivový olej, přidáme dijonskou hořčici, bílý vinný ocet, citronovou šťávu, vše našleháme a osolíme i opepříme
2. Na plech dáme dobře očištěné pokrájené brambory, přidáme slaninu nakrájenou na špalíčky, olivový olej a promícháme, osolíme, opepříme a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 40 minut za občasného promíchání
3. Po upečení promícháme se spařenými okapanými fazolkami a podáváme s připraveným hořčičným dresinkem.