REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečené brambory s fazolkami a slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené brambory se špalíčky slaniny, promíchané s fazolkami, podávané s hořčičným dresinkem.


Ingredience:
1,5 kgbrambor
300 gslaniny
300 gzelených fazolek
2 lžíceolivového oleje
mletý pepř
sůl
Na hořčičný dresink:
1 lžícedijonské hořčice
1 lžícecitronové šťávy
1 lžícebílého vinného octa
60 mlolivového oleje
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na dresink do misky nalijeme olivový olej, přidáme dijonskou hořčici, bílý vinný ocet, citronovou šťávu, vše našleháme a osolíme i opepříme
2. Na plech dáme dobře očištěné pokrájené brambory, přidáme slaninu nakrájenou na špalíčky, olivový olej a promícháme, osolíme, opepříme a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 40 minut za občasného promíchání
3. Po upečení promícháme se spařenými okapanými fazolkami a podáváme s připraveným hořčičným dresinkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy