REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané


Pečený fenykl

Uvařený a po té na másle upečený fenykl.

Pečený fischburger

Housky plněné plátky sýra, směsí z makrely, petrželky, smetany, cibule a koření, zapečené v troubě.

Pikantní ovesná kaše s pečenou zeleninou a vejcem

Nejen pro milovníky zdravého stravování vyvinula rodinná firma Emco dva druhy vloček, které prošly speciální úpravou – extra jemným nasekáním. Inspirujte se slanými recepty na ovesnou kaši a přesvědčte se o vločkovém zázraku sami.

Pikantní žebírka III.

Takto připravená žebírka se skvěle hodí pro posezení s hosty, ale i jako obyčejná večeře.

Pivovarské buřty

Buřty pečené s plátky nakrájené cibule, kečupem a tymiánem, podlité černým pivem.

Plněná cibule s rýží

Vydlabané cibule naplněné rýžovou směsí, posypané vločkami másla a tymiánem, upečené dozlatova.

Plněná vejce utopená v sýrové omáčce

Na tvrdo uvařená vejce, vydlabaná, naplněná směsí ze žloutků, nasekaného lososa, másla a podušených žampionů, přelitá sýrovou omáčkou a zapečená v troubě.

Plněné bramborové dukátky

Vařené brambory plněné uzeným masem smíchaným se sýrem, vytvarované do tvaru dukátků, potřené rozšlehaným vejcem, pečené dozlatova.

Plněné houstičky lososem

Vtipně naservírované kulaté housky s mákem, plněné lososem a vejci, zapečené v troubě, nejlépe pak pod grilem.

Plněné košíčky nebo paštičky náplní z drůběžích jater a žampiónů

Z listového těsta předpečené košíčky, plněné v tomto případě směsí z hranolek šunky a kuřecích jater orestovaných na cibulce, plátků žampiónů a dalších ingrediencí, zapečené v troubě dozlatova, podávané jako teplý předkrm.

Plněné košíčky nebo paštičky šunkovo-sýrovou náplní

Z listového těsta předpečené košíčky, plněné v tomto případě směsí z kostiček šunky, tučného strouhaného tvarohového sýru … vejce, mléka, citronové šťávy a koření, zapečené v troubě dozlatova, podávané jako teplý předkrm.

Plněné košíčky nebo paštičky telecí (kuřecí) náplní

Z listového těsta předpečené košíčky, plněné v tomto případě směsí z pečeného telecího nebo kuřecího masa, šunky, másla, sterilovaného hrášku, vejce, mléka, citronové šťávy a koření, zapečené v troubě dozlatova, podávané jako teplý předkrm.

Plněné košíčky nebo paštičky žampiónovou náplní

Z listového těsta předpečené košíčky, plněné v tomto případě směsí z podušených žampiónů, kostiček šunky, strouhaného sýru … vejce, mléka, citronové šťávy a koření, zapečené v troubě dozlatova, podávané jako teplý předkrm.

Plněné papriky balkánským sýrem

Papriky překrojené podélně na půl, naplněné balkánským sýrem, posypané grilovacím kořením a pak zapečené v troubě.

Plněné pečené brambory

Teplý předkrm, upečené brambory plněné šunkovo-smetanovou směsí.

Plněné portobello žampiony s halloumi

Vyzkoušejte také tento teplý předkrm podle blogerského páru P&G foodies. Je vhodný jako součást nějakého slavnostního menu. Recept připravený ve spolupráci s firmou FINO.

Plněné rohlíkové bulky zapékané

Rohlíkové bulky nadité sýrem, anglickou slaninou nebo šunkou, rajčátky, bylinkami a vejcem, pěkně zapečené v troubě.

Plněné ústřice

Jedna z variant přípravy ústřic, tentokrát ústřice plněné omáčkou ze smetany a sýra.

Plněné zapékané špekáčky

Špekáčky potřené hořčicí a plněné plátkem sýra a šunky. Zapečené s předem vařenými brambory, bylinkami a klínky cibule.

Pórek, holandská omáčka a pražená strouhanka

V zapékací misce pod alobalem zapečené pórky, ochucené cukrem, málsem, česnekem, tymiánam, pepřem a solí, servírované obalené ve vinaigrettu přelité holandskou omáčkou, posypané praženou strouhankou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy