pečené, zapékané
Pečené brambory s fazolkami a slaninou
Pečené brambory se špalíčky slaniny, promíchané s fazolkami, podávané s hořčičným dresinkem.
Pečené hrušky s gorgonzolou
V troubě zapečené půlky hrušek ochucené medem, plněné gorgonzolou, servírované teplé, okořeněné pepřem, ozdobené nasekanými ořechy a tymiánem.
Pečené ředkvičky s mátou a tymiánem
Chutnají vám ředkvičky, ale nějakým záhadným způsobem na ně pořád zapomínáte? Zkuste to prolomit právě teď a připravte si lehkou večeři nebo svačinu. Nakrájejte je na půlky, vložte je na plech a přidejte šťávu z citronu a olivový olej a dochuťte podle potřeby solí a pepřem. Jakmile se dopečou, zasypejte je čerstvě nasekanou mátou.
Pečené sýrové bochánky
Kolečka plísňového sýra zabalená do těsta spolu se šunkou a sušenými rajčaty. Pečená v troubě do zlatova.
Pečené žampiony s pikantní směsí
Žampionové kloboučky plněné za studena připravenou směsí šunky, slaniny, jarní cibulky, kapie, česneku, chilli a bylinek.
Pečený fenykl
Uvařený a po té na másle upečený fenykl.
Pečený fischburger
Housky plněné plátky sýra, směsí z makrely, petrželky, smetany, cibule a koření, zapečené v troubě.
Pikantní ovesná kaše s pečenou zeleninou a vejcem
Nejen pro milovníky zdravého stravování vyvinula rodinná firma Emco dva druhy vloček, které prošly speciální úpravou – extra jemným nasekáním. Inspirujte se slanými recepty na ovesnou kaši a přesvědčte se o vločkovém zázraku sami.
Pikantní pečená žebírka
Vepřová žebírka na medu, ostřejší varianta. Takto připravená marinovaná a pak pečená žebírka se skvěle hodí do rautového menu, pro posezení s hosty, ale i jako obyčejná, ale moc a moc dobrá, večeře.
Pivovarské buřty
Buřty pečené s plátky nakrájené cibule, kečupem a tymiánem, podlité černým pivem.
Plněná cibule s rýží
Vydlabané cibule naplněné rýžovou směsí, posypané vločkami másla a tymiánem, upečené dozlatova.
Plněná rajčata se sardelkami
Jednoduchý, pikantní předkrm s vůní a chutí ryb z Itálie. Pokud máte rádi různě naplněná a pak upečená rajčata, tenhle recept vás určitě zaujme.
Plněná rajčata tuňákem Rio Mare v olivovém oleji, basmati rýží a piniovými ořechy
A máme tu další inspiraci do kuchyně – vyzkoušejte a přesvědčte se sami, že Rio Mare změní i ty nejjednodušší pokrmy ve výjimečné! Tento recept je důkazem.
Plněná vejce utopená v sýrové omáčce
Na tvrdo uvařená vejce, vydlabaná, naplněná směsí ze žloutků, nasekaného lososa, másla a podušených žampionů, přelitá sýrovou omáčkou a zapečená v troubě.
Plněné bramborové dukátky
Vařené brambory plněné uzeným masem smíchaným se sýrem, vytvarované do tvaru dukátků, potřené rozšlehaným vejcem, pečené dozlatova.
Plněné houstičky lososem
Vtipně naservírované kulaté housky s mákem, plněné lososem a vejci, zapečené v troubě, nejlépe pak pod grilem.
Plněné košíčky nebo paštičky náplní z drůběžích jater a žampiónů
Z listového těsta předpečené košíčky, plněné v tomto případě směsí z hranolek šunky a kuřecích jater orestovaných na cibulce, plátků žampiónů a dalších ingrediencí, zapečené v troubě dozlatova, podávané jako teplý předkrm.
Plněné košíčky nebo paštičky šunkovo-sýrovou náplní
Z listového těsta předpečené košíčky, plněné v tomto případě směsí z kostiček šunky, tučného strouhaného tvarohového sýru … vejce, mléka, citronové šťávy a koření, zapečené v troubě dozlatova, podávané jako teplý předkrm.
Plněné košíčky nebo paštičky telecí (kuřecí) náplní
Z listového těsta předpečené košíčky, plněné v tomto případě směsí z pečeného telecího nebo kuřecího masa, šunky, másla, sterilovaného hrášku, vejce, mléka, citronové šťávy a koření, zapečené v troubě dozlatova, podávané jako teplý předkrm.
Plněné košíčky nebo paštičky žampiónovou náplní
Z listového těsta předpečené košíčky, plněné v tomto případě směsí z podušených žampiónů, kostiček šunky, strouhaného sýru … vejce, mléka, citronové šťávy a koření, zapečené v troubě dozlatova, podávané jako teplý předkrm.
reklama