REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané


Pikantní ovesná kaše s pečenou zeleninou a vejcem

Nejen pro milovníky zdravého stravování vyvinula rodinná firma Emco dva druhy vloček, které prošly speciální úpravou – extra jemným nasekáním. Inspirujte se slanými recepty na ovesnou kaši a přesvědčte se o vločkovém zázraku sami.

Pikantní žebírka III.

Takto připravená žebírka se skvěle hodí pro posezení s hosty, ale i jako obyčejná večeře.

Pivovarské buřty

Buřty pečené s plátky nakrájené cibule, kečupem a tymiánem, podlité černým pivem.

Plněná cibule s rýží

Vydlabané cibule naplněné rýžovou směsí, posypané vločkami másla a tymiánem, upečené dozlatova.

Plněná vejce utopená v sýrové omáčce

Na tvrdo uvařená vejce, vydlabaná, naplněná směsí ze žloutků, nasekaného lososa, másla a podušených žampionů, přelitá sýrovou omáčkou a zapečená v troubě.

Plněné bramborové dukátky

Vařené brambory plněné uzeným masem smíchaným se sýrem, vytvarované do tvaru dukátků, potřené rozšlehaným vejcem, pečené dozlatova.

Plněné houstičky lososem

Vtipně naservírované kulaté housky s mákem, plněné lososem a vejci, zapečené v troubě, nejlépe pak pod grilem.

Plněné košíčky nebo paštičky náplní z drůběžích jater a žampiónů

Z listového těsta předpečené košíčky, plněné v tomto případě směsí z hranolek šunky a kuřecích jater orestovaných na cibulce, plátků žampiónů a dalších ingrediencí, zapečené v troubě dozlatova, podávané jako teplý předkrm.

Plněné košíčky nebo paštičky šunkovo-sýrovou náplní

Z listového těsta předpečené košíčky, plněné v tomto případě směsí z kostiček šunky, tučného strouhaného tvarohového sýru … vejce, mléka, citronové šťávy a koření, zapečené v troubě dozlatova, podávané jako teplý předkrm.

Plněné košíčky nebo paštičky telecí (kuřecí) náplní

Z listového těsta předpečené košíčky, plněné v tomto případě směsí z pečeného telecího nebo kuřecího masa, šunky, másla, sterilovaného hrášku, vejce, mléka, citronové šťávy a koření, zapečené v troubě dozlatova, podávané jako teplý předkrm.

Plněné košíčky nebo paštičky žampiónovou náplní

Z listového těsta předpečené košíčky, plněné v tomto případě směsí z podušených žampiónů, kostiček šunky, strouhaného sýru … vejce, mléka, citronové šťávy a koření, zapečené v troubě dozlatova, podávané jako teplý předkrm.

Plněné papriky balkánským sýrem

Papriky překrojené podélně na půl, naplněné balkánským sýrem, posypané grilovacím kořením a pak zapečené v troubě.

Plněné pečené brambory

Teplý předkrm, upečené brambory plněné šunkovo-smetanovou směsí.

Plněné portobello žampiony s halloumi

Vyzkoušejte také tento teplý předkrm podle blogerského páru P&G foodies. Je vhodný jako součást nějakého slavnostního menu. Recept připravený ve spolupráci s firmou FINO.

Plněné rohlíkové bulky zapékané

Rohlíkové bulky nadité sýrem, anglickou slaninou nebo šunkou, rajčátky, bylinkami a vejcem, pěkně zapečené v troubě.

Plněné ústřice

Jedna z variant přípravy ústřic, tentokrát ústřice plněné omáčkou ze smetany a sýra.

Plněné zapékané špekáčky

Špekáčky potřené hořčicí a plněné plátkem sýra a šunky. Zapečené s předem vařenými brambory, bylinkami a klínky cibule.

Pórek, holandská omáčka a pražená strouhanka

V zapékací misce pod alobalem zapečené pórky, ochucené cukrem, málsem, česnekem, tymiánam, pepřem a solí, servírované obalené ve vinaigrettu přelité holandskou omáčkou, posypané praženou strouhankou.

Rajčata plněná houbami

Rajčata naplněná směsí podušených lesních hub, zapečená se strouhaným parmezánem.

Rajčata plněná kuskusem

Nedáte dopustit na kombinaci čerstvě zeleniny s těstovinami? Pak si tento nenáročný, zdravý a zároveň chuťově vyvážený pokrm jednoznačně zamilujete. Určitě ho ocení i vaše návštěva.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy