Žampionové kloboučky plněné za studena připravenou směsí šunky, slaniny, jarní cibulky, kapie, česneku, chilli a bylinek.
Ingredience:
16 ks | větších žampionů |
2 ks | stroužku česneku |
2 ks | jarní cibulky |
1 ks | cibule |
3-4 lžíce | kysané smetany |
100 g | anglické slaniny |
100 g | šunky |
50 g | červené kapie |
máslo | |
pepř | |
chilli | |
olej | |
sůl | |
bylinky podle chuti |
Postup:
1. Žampiony očistíme a odlomíme nožičky
2. Vnitřek osolíme a vložíme do něj kousíček másla
3. V míse rozmícháme nasekanou cibulku, nasekané nožičky hub, drcený česnek, sekanou šunku, slaninu a kapii
3. Do směsi přidáme kysanou smetanu, chilli podle chuti, osolíme a opepříme
4. Promícháme a lžičkou vkládáme do žampionových mističek
5. Povrch lehce zakápneme olejem, nasypeme bylinky podle chuti (oregano, tymián, rozmarýn apod.) a pečeme na pečicím papíře na plechu asi 20-25 minut při 180 °C
6. Podáváme horké.
Můžeme použít i masáky či mladé bedly.