Buřty pečené s plátky nakrájené cibule, kečupem a tymiánem, podlité černým pivem.
Ingredience:
8 ks | buřtů |
5 ks | středně velkých cibulí |
450 ml | sladkého kečupu |
3/4 láhve | černého piva |
trochu tymiánu nebo mletého kmínu (nemusí být) |
Postup:
1. Oloupané cibule rozkrojíme na 4 díly, nakrájíme na plátky silné asi 3 mm a v pekáčku smícháme s černým pivem a sladkým kečupem
2. Buřty oloupeme, podélně nakrojíme do hloubky asi 1 cm, vložíme do pekáčku a posypeme jemně tymiánem nebo mletým kmínem
3. Pekáček vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 °C asi 45 minut, až je cibulka poloměkká.
Podáváme s vařenými bramborami nebo chlebem.
Poznámka:Pokrm bude pikantnější, když přidáme ještě trochu ostrého kečupu.