Vepřová žebírka na medu, ostřejší varianta. Takto připravená marinovaná a pak pečená žebírka se skvěle hodí do rautového menu, pro posezení s hosty, ale i jako obyčejná, ale moc a moc dobrá, večeře.
Ingredience:
1 kg | masitých vepřových žeber |
Na marinádu: | |
4 lžíce | slunečnicového oleje |
2 lžíce | worcesterské omáčky |
2 lžíce | sójové omáčky |
2 lžíce | medu |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
1 ks | chilli papričky |
citronová šťáva | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
- Na marinádu do mísy dáme oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou chilli papričku najemno nasekanou, oloupané se solí, utřené stroužky česneku, slunečnicový olej, worcesterovou i sójovou omáčku, med a vše dobře promícháme.
- Podle chuti marinádu ochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem a solí.
- Připravenou marinádou potřeme žebírka a necháme alespoň v chladu 2 hodiny odležet, klidně ale i přes celou noc.
- V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme zhruba 45 minut v pekáčku vyloženém pečicím papírem.
Jako přílohu doporučujeme bylinkový chléb z trouby, recept zde: Trhací bylinkový chléb z trouby