REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pečená rajčata

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rajčata plněná mletým masem a zapečená se sýrem.


Ingredience:
300 gmletého masa
80 gstrouhaného sýra
8 ksvětších tvrdých rajčat
1 ksvejce
1 ksstaršího rohlíku
4 lžícerajského protlaku
2 lžícenasekané pažitky
1 lžícenasekané bazalky
100 mlsmetany
cukr dle chuti
pepř
sůl

Postup:

1. Rohlík nakrájíme na menší kostičky a zalijeme smetanou
2. Měkký rohlík rozmačkáme a přidáme do mletého masa, pak přidáme pažitku, osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme v chladu 30 minut odležet
3. Omytá a osušená rajčata nahoře vodorovně seřízneme, lžičkou je opatrně vydlabeme a naplníme masovou směsí
4. Vydlabanou dužinu z rajčat vložíme do mixéru, přidáme rajský protlak, bazalku a důkladně rozmixujeme, poté přisladíme a osolíme dle chuti
5. Naplněná rajčata naskládáme do vymaštěného pekáčku a pečeme na 170 °C asi 20 minut, pak na ně dáme nastrouhaný sýr rozmíchaný s vajíčkem, podlijeme rozmixovanou dužinou a asi 15 minut dopečeme.

Doporučení:

Podáváme s těstovinami nebo čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy