REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané


Terina z uzeného halibuta

V zapékací míse střídavě navrstvený smetanový krém, plátky ředkve a uzené ryby, v troubě zapečené.

Toasty s boloňskou směsí

Když vám v lednici zbyde boloňská omáčka, nemusíte k ní znovu vařit těstoviny. Zapečte ji s toasty a máte fajn večeři.

Toustový trhací chléb

Oblíbené teplé občerstvení mnoha párty, ale klidně i zajímavý teplý předkrm nebo svačinka pro více strávníků. Jde o plátky toustového chleba pomazané bylinkovým máslem, proložené sýrem a uzeninou, zapečené v troubě přelité vejcem rozšlehaným v troše smetany.

Tvarohovo-švestkové taštičky s horkými povidly

Pečené taštičky z listového těsta plněné tvarohem a švestkou, přelité horkými povidly.

Ústřice á-la Rockefeller

Ústřice zapečené pod grilem se sýrem a strouhankou.

Vaječná hnízda

Z vaječných bílků našlehaný sníh, ten po lžících nakladený na tukem vymazanou pánev, každý kopeček, po krátkém smažení na pánvi, ozdobený vaječným žloutkem, vejce nakonec zapečená v troubě, servírovaná nejlépe s čerstvým pečivem a případně na pánvi opečenou slaninkou.

Vaječné muffiny se slaninou a sýrem

Nadýchaná vaječná směs se strouhaným čedarem a kousky anglické slaniny zapečená ve formách na muffiny.

Vajíčka z trouby

V zapékacích miskách v troubě zapečená vajíčka spolu s pečenými kolečky rajčat, sýrem, šunkou … podáváme jako předkrm nebo snídani, ideálně spolu s opečenou bagetou.

Vajíčkové lodičky z mini bagetek

Opravdu úžasná teplá snídaně! Bagety určené k dopékání vydlabané, vymazané máslem, naplněné plátky žampionů, lístky rukoly, cherry rajčátky a sýrem, nakonec zapečené s vejci vyklepnutými do bagetek.

Vejce pod čepicí

Zapečená vejce se salámem.

Vejce v housce

Hravá a nenáročná snídaně, kterou si zamilují také vaše děti? Rozhodně naše vejce v housce plné sýra, slaniny, vajec, bylinek a smetany. Prostých surovin, které, jsou-li kvalitní, zmůžou zázraky. Kvalita se totiž nekompromisně projeví i na chuti. Pokud máte děti, zapojte je do přípravy. Uvidíte, jak je bude bavit dlabat housky, šoupnout do nich vejce a následně je plnit pokrájenými dobrotami svýma roztomile malinkýma ručičkama. A nebojte, na tomto receptu si zaručeně pochutnáte i bez dětí.

Velikonoční košíčky s vejcem, šunkou a sýrem

Netradiční pohoštění v podobě košíčků z tostového chleba plněných šunkou, sýrem a vajíčkem. Nakonec krátce zapečené v troubě.

Velikonoční špenátová roláda

Tuto roládu podáváme jako předkrm, nebo s bramborami jako hlavní chod. Jedná se o pečený špenátový piškot naplněný vaječnou míšeninou.

Vepřové jazýčky na sardelích

Teplý předkrm z plátků uvařených vepřových jazyků, zapečených spolu se slaninou a máslem.

Vepřové klobásky s dušenými třešněmi

Do spirálek stočené a pak opečené vepřové klobásky, servírované s podušenými třešněmi.

Vepřové medailonky zapečené s hruškami

Lehce naklepané medailonky z vepřového masa, zapečené s hruškami, snítky rozmarýnu a nivou.

Vuřtový koláč

Plát listového těsta vyložený v pekáči, obložený uzeninou, plátky rajčat a sýrem, zapečený s vejci.

Zapečená bramborová kaše s vejci

Bramborová kaše s vejci zapečené se sýrem, servírovaná se zeleninovým salátem.

Zapečená červena řepa s čedarem

Pokrm připravený podle tohoto receptu podáváme teplý jako lehkou večeři, či svačinu spolu s čerstvým pečivem.

Zapečená červená řepa s mozzarellou a bazalkou

Plátky červené řepy upečené v troubě, servírované obložené mozzarellou a posypané nasekanou bazalkou.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy