REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové jazýčky na sardelích

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplý předkrm z plátků uvařených vepřových jazyků, zapečených spolu se slaninou a máslem.


Ingredience:
12 ksplátků dopředu uvařených vepřových jazyků
1 kscibule
50 gsardelového másla
50 gslaniny
20 gmásla
1 lžíceocta
1 lžičkacukru
petrželka
vývar
citrón
sůl

Postup:

1. Na másle zpěníme jemně posekanou cibuli a petrželku
2. Přidáme plátky uvařených sloupnutých jazyků, podlijeme vývarem, osolíme a krátce podusíme
3. Maso přendáme do ohnivzdorné zapékací misky, posypeme kostičkami slaniny a na každý plátek umístíme kopeček sardelového másla
4. V troubě krátce zapečeme při teplotě kolem 180-190 °C
5. Jednotlivé porce upravíme na talíře a obložíme kolečky citrónu.

Doporučení:

Tento předkrm servírujeme s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy