REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové klobásky s dušenými třešněmi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do spirálek stočené a pak opečené vepřové klobásky, servírované s podušenými třešněmi.


Ingredience:
800 gsyrových vepřových klobásek
olivový olej
Na dušené třešně:
1 lžičkamletého pepře
2 lžícemedu
1 lžícecelozrnné hořčice
900 gtřešní
2,5 dlčerveného vína
0,5 dlolivového oleje
1 ksmenší cibule
špetka mletého hřebíčku
špetka mletého zázvoru
cukr podle potřeby
špetka soli

Postup:

1. Třešně opláchneme, vypeckujeme a dáme do mísy
2. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, necháme v kastrolu zesklovatět na rozehřátém oleji, vmícháme víno s medem a svaříme asi na třetinu původního množství
3. Přidáme třešně, hořčici, mletý pepř, špetku mletého zázvoru a mletého hřebíčku, sůl, osladíme (podle zralosti třešní), dobře vše promícháme a dále dusíme pod pokličkou do zhoustnutí
4. Mezitím klobásky stočíme do kruhu, spíchneme je špejlí, opečeme z obou stran na rozehřátém oleji, přeložíme je na plech a vložíme ještě asi na 15 minut do trouby vyhřáté na 130 °C
5. Dušené třešně rozdělíme na talíře, přidáme opečené klobásky a podáváme například s teplou podušenou čočkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy