REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vepřové medailonky zapečené s hruškami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lehce naklepané medailonky z vepřového masa, zapečené s hruškami, snítky rozmarýnu a nivou.


Ingredience:
Pro 2 osoby:
4 ksvepřové panenky
2 ksčervených cibulí
2 ksvelkých hrušek
2 kssnítků rozmarýnu
50 gnivy
1 lžíceslunečnicového oleje
sůl

Postup:

1. V pekáčku rozpálíme olej, přidáme oloupané, na osminky nakrájené cibule, očištěné, na čtvrtky nakrájené hrušky, většinu rozmarýnu, sůl a opékáme 5 minut, dokud směs nezačne karamelizovat
2. Maso lehce naklepeme, osolíme, přidáme k zelenině a opékáme v troubě při 200 °C pět až deset minut z obou stran, dokud maso nezezlátne a nezměkne
3. Posypeme sýrem, dáme do trouby nebo pod gril na pět až deset minut zapéct, aby se sýr rozpustil a podáváme ozdobené zbylým rozmarýnem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy