Tuto roládu podáváme jako předkrm, nebo s bramborami jako hlavní chod. Jedná se o pečený špenátový piškot naplněný vaječnou míšeninou.
Ingredience:
250 g | zmrazeného špenátového protlaku |
100 g | polohrubé mouky |
3 ks | vejce |
1 ks | většího stoužku česneku |
sůl | |
máslo na vymazání plechu | |
mouka na vysypání plechu | |
Na náplň: | |
100 g | šunky nebo šunkového salámu |
5 ks | vajec |
máslo | |
sůl |
Postup:
1. Z rozmrazeného špenátu slijeme přebytečnou vodu, podle chuti přidáme česnek utřený se solí, vmícháme polohrubou mouku, 3 ks žloutky, podle potřeby dosolíme a nakonec zlehka vmícháme sníh ze 3 ks bílků
2. Těsto rozetřeme na plech vymaštěný máslem a vysypaný hrubou moukou, upečeme v mírně vyhřáté troubě, hotový špenátový piškot stočíme ještě teplý do tvaru rolády
3. Nasekanou šunku nebo šunkový salám opečeme na másle, přilijeme vejce, osolíme a za stálého míchání necháme srazit
4. Vaječnou míšeninou potřeme roládu, kterou pak znovu stočíme.
Tuto roládu podáváme samostatně, jako teplý předkrm, nebo s vařenými bramborami jako hlavní chod.