V zapékací míse střídavě navrstvený smetanový krém, plátky ředkve a uzené ryby, v troubě zapečené.
Ingredience:
300 g | uzeného halibuta |
3 ks | černé ředkve |
Na krém: | |
400 ml | šlehačky |
2 lžíce | ostrého strouhaného křenu |
5 ks | vajec |
2 ks | šalotky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Černé ředkve omyjeme kartáčem a nakrájíme na tenké plátky
2. Rybu opatrně zbavíme kůže i kostí a nakrájíme na plátky
3. Připravíme si smetanový krém: Do mísy dáme šlehačku, rozklepnutá vejce, na jemno nastrouhaný křen, oloupanou, na drobno nakrájenou šalotku a vše dobře promícháme
4. Zapékací mísu vyložíme potravinářskou fólií tak, aby přečnívala a postupně střídáme vrstvy smetanového krému s plátky ředkve a uzené ryby až do spotřebování přísad, uzavřeme nahoře přečnívající folií
5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut
6. Před podáváním terinu vyndáme, fólií odstraníme, nakrájíme na plátky a podáváme teplé i studené.