REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Terina z uzeného halibuta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V zapékací míse střídavě navrstvený smetanový krém, plátky ředkve a uzené ryby, v troubě zapečené.


Ingredience:
300 guzeného halibuta
3 ksčerné ředkve
Na krém:
400 mlšlehačky
2 lžíceostrého strouhaného křenu
5 ksvajec
2 ksšalotky
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Černé ředkve omyjeme kartáčem a nakrájíme na tenké plátky
2. Rybu opatrně zbavíme kůže i kostí a nakrájíme na plátky
3. Připravíme si smetanový krém: Do mísy dáme šlehačku, rozklepnutá vejce, na jemno nastrouhaný křen, oloupanou, na drobno nakrájenou šalotku a vše dobře promícháme
4. Zapékací mísu vyložíme potravinářskou fólií tak, aby přečnívala a postupně střídáme vrstvy smetanového krému s plátky ředkve a uzené ryby až do spotřebování přísad, uzavřeme nahoře přečnívající folií
5. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 40 minut
6. Před podáváním terinu vyndáme, fólií odstraníme, nakrájíme na plátky a podáváme teplé i studené.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy