REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí nákyp

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zapečený nákyp z ryb, vařených vajec, pórku a bramborové kaše.


Ingredience:
300 gbělomasé ryby
250 gpórku
200 glososa
150 gčedaru
100 guzeného lososa
50 gmásla
4 ksvajec
1 kssvazku petrželky
300 mlmléka
1 lžícehladké mouky
mletý pepř
sůl
Na bramborovou kaši:
1 kgvařených brambor
125 mlmléka
máslo
sůl

Postup:

1. Mléko nalijeme do širšího hrnce, položíme do něj očištěné filety z lososa i bělomasé ryby, na slabém plameni vaříme do poloměkka (asi 3 minuty), pak je opatrně vyndáme a mléko přelijeme do hrnku
2. Na rozehřáté polovině másla na mírném plameni opečeme asi 8 minut očištěný pórek, nasekaný na nudličky, aby změkl, pak přidáme hladkou mouku, opékáme další minutu a nakonec postupně přilijeme mléko a vaříme, dokud omáčka mírně nezhoustne
3. Do omáčky vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, osolíme, přendáme do zapékací mísy, přidáme uvařená, na čtvrtky nakrájená vajíčka, pokrájené vařené ryby i uzeného lososa a posypeme na jemno nastrouhaným čedarem 4. Na povrch dáme bramborovou kaši našlehanou z brambor, horkého mléka a soli, poklademe máslem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C 30 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy