Pečené rybí karbanátky vložené do pita chleba spolu s okurkou, paprikou, rajčaty a petrželkou.
Ingredience:
200 ml | mléka |
500 g | filé |
1 lžíce | strouhanky |
4 ks | pita chlebů |
2 ks | rajčat |
2 ks | vajec |
1 ks | žluté papriky |
1 ks | malé salátové okurky |
1 ks | housky |
hrst čerstvé nasekané petržele | |
mletý pepř | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Rybí filé povaříme asi 6-8 minut v lehce osolené vodě, pak uvařené maso rozdrobíme a odstraníme kůstky nebo je pomeleme
2. Nalámanou housku zalijeme horkým mlékem, necháme chvíli nasáknout a potom ji vymačkáme, pak rybí maso promícháme s houskou, přidáme trochu na drobno nasekané petrželky, vejce, sůl, pepř, případně přidáme 1 lžíci strouhanky, promícháme a ze směsi vytvoříme 4 větší karbanátky
3. Karbanátky rozložíme do pekáčku, lehce pomažeme olejem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 15-20 minut
4. Mezitím omytou salátovou okurku nakrájíme na plátky, očištěnou papriku na nudličky a omytá rajčata na menší kousky
5. Hotové karbanátky vložíme do pita chleba, přidáme nudličky papriky, plátky salátové okurky a kousky rajčat promíchané se zbylou petrželkou.