REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rybí karbanátky s pita chlebem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené rybí karbanátky vložené do pita chleba spolu s okurkou, paprikou, rajčaty a petrželkou.


Ingredience:
200 mlmléka
500 gfilé
1 lžícestrouhanky
4 kspita chlebů
2 ksrajčat
2 ksvajec
1 ksžluté papriky
1 ksmalé salátové okurky
1 kshousky
hrst čerstvé nasekané petržele
mletý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Rybí filé povaříme asi 6-8 minut v lehce osolené vodě, pak uvařené maso rozdrobíme a odstraníme kůstky nebo je pomeleme
2. Nalámanou housku zalijeme horkým mlékem, necháme chvíli nasáknout a potom ji vymačkáme, pak rybí maso promícháme s houskou, přidáme trochu na drobno nasekané petrželky, vejce, sůl, pepř, případně přidáme 1 lžíci strouhanky, promícháme a ze směsi vytvoříme 4 větší karbanátky
3. Karbanátky rozložíme do pekáčku, lehce pomažeme olejem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 15-20 minut
4. Mezitím omytou salátovou okurku nakrájíme na plátky, očištěnou papriku na nudličky a omytá rajčata na menší kousky
5. Hotové karbanátky vložíme do pita chleba, přidáme nudličky papriky, plátky salátové okurky a kousky rajčat promíchané se zbylou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy