REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátové šátečky se salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto naplněné špenátovou směsí a upečené dozlatova ve tvaru šátečků, šátečky servírované s pikantním salátem.


Ingredience:
600 gmraženého špenátu
250 glistového těsta
100 gcherry rajčat
1 lžíceolivového oleje
1/2 lžičkymletého kmínu
1/4 lžičkykari koření
4 ksjarní cibulky
1 ksvejce
1 ksstroužku česneku
mletý pepř
hrubá mořská sůl na posypání
hladká mouka na pomoučení
sůl
Na salát:
100 gcherry rajčat
1 lžičkahořčičných semínek
4 ksjarních cibulek
1 ksmrkve
1 kszelené chilli papričky
šťáva z poloviny limetky

Postup:

1. Do mísy dáme rozmražený, mírně vymačkaný špenát, na drobno nasekané cibulky, oloupaný, rozetřený česnek, rozpůlená cherry rajčátka, mletý pepř, kmín, sůl, kari koření a vše dobře promícháme
2. Listové těsto rozválíme na lehce pomoučené pracovní ploše, nakrájíme na čtverce o hraně 8-10 cm, potřeme olivovým olejem, doprostřed každého čtverce dáme část připravené směsi, přehneme do trojúhelníku a dáme na 30 minut do lednice 3. Pak vyndáme, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme hrubou mořskou solí a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C dozlatova (asi 20 minut) 4. Podáváme se salátem, který připravíme smícháním jarní cibulky nakrájené na proužky s cherry rajčátky, oloupanou, na tenké nudličky nakrájenou mrkví, hořčičnými semínky, očištěnou, na proužky nakrájenou chilli papričkou a šťávou z limetky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy