REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátové cannelloni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lasagne plněné špenátem, sýrem, stočené do ruliček, zapečené s rajčatovou omáčkou a strouhaným parmazánem.


Ingredience:
300 gmraženého špenátu
350 gsmetanového sýru
350 glučiny
100 gstrouhaného parmazánu
12 ksplátků lasagní
3 ksstroužků česneku
1 kscibule
4 hrstistrouhanky
2 lžícepetrželky
1 lžícekopru
1 lžíceolivového oleje
500 mlomáčky na těstoviny s česnekem
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Oloupanou cibuli i česnek nasekáme nadrobno, krátce osmahneme na rozehřátém oleji, přidáme špenát, necháme ho zavadnout a mícháme, dokud se veškerá voda neodpaří, necháme zchladnout
2. Pak smícháme se smetanovým sýrem, lučinou, polovinou nahrubo nastrouhaného parmazánu, nadrobno nasekaným koprem i petrželkou, strouhankou a podle chuti osolíme i opepříme
3. Čtvrtinu rajčatové omáčky dáme na dno zapékací mísy, lasagne mírně povaříme, na každý plát dáme trochu náplně, zarolujeme, položíme do mísy (spojem na dno), navrch dáme zbylou rajčatovou omáčku, posypeme zbylým strouhaným parmazánem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C 25-30 minut.

Doporučení:

Každou ruličku smotaných lasagní můžeme obalit plátkem šunky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy