REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané


Cizrnové placičky s jogurtem

Pečené placičky z cizrny, smetany, česneku a dalších ingrediencí, podávané s bazalkovým jogurtem.

Cuketa plněná tuňákem a kukuřicí

Podélně rozpůlená mladá cuketa plněná konzervovaným tuňákem, goudou, červenou paprikou a kukuřicí. Ochucená česnekem, zapečená s mozzarellou.

Cukety s hermelínem

Jednoduchý pokrm, který zvládne i začátečník. Jde o kolečka cuket zapečená v troubě, obložená sýrem, dochucená pestem z medvědího česneku a kořením.

Čekanka s uzeným a sýrovou omáčkou

Rozpůlené čekankové puky obložené uzeným masem, přelité sýrovou omáčkou a zapečené v troubě.

Ďábelské špekáčky na pivu

Nakrojené špekáčky plněné cibulí a feferonkami, pečené podlité černým pivem a dochucené kečupem.

Dvakrát zapečený celer

Celer předpečený, pak zapečený pokladený kousky mozzarelly, spolu se směsí z baby špenátu, cibule, česneku a nakládaných sušených rajčat.

Falešný hamburger

Hamburgerové žemle z poloviny vydlabané, naplněné směsí z rozšlehaného vejce, měkkého salámu a nastrouhaného tvrdého sýra, zapečené v troubě.

Fazole po mexicku

Opečný kabanos s cibulí smíchaný s fazolemi a dalšími ingrediencemi, posypaný strouhaným sýrem, v troubě zapečený.

Fazolky zapečené se sýrem

Lusky zelených fazolek chvíli povařené v mírně osolené vodě, dobře okapané zapečené v troubě okořeněné, posypané nastrouhaným sýrem, pokladené vločkami másla.

Filé z tresky se zeleninou v papilotě

Rybí filety zapečené v papilotě vyrobené z pečicího papíru. S pokrájenou cibulí, paprikou, brambory, čerstvými žampiony a cherry rajčátky.

Gratinovaná hermelínová jablka

V cukerném roztoku podušená jablka, pokladená hermelínem a v troubě zapečená.

Gratinovaná vejce

Vařená vejce zapékaná spolu s cibulí, česnekem, vínem, zakysanou smetanou a strouhaným sýrem.

Gratinované palačinky se sýrem a šunkou

Palačinky plněné plátkem šunky, posypané sýrem, zatočené a naskládané do zapékací misky, pak opět posypané sýrem a zapečené v troubě.

Gratinovaný bílý chřest

Chřest je výborný i zapečený, například podle tohoto receptu spolu s plátky anglické slaniny, česnekovými výhonky a uzeným sýrem. Bílý je nutné oloupat, u zeleného chřestu se loupá jen spodní část, dřevnaté konce také odkrojíme …

Gratinovaný humr

V troubě nebo pod grilem zapečený předkrm z uvařeného humřího masa nebo konzervy a sýrové smetanové omáčky.

Gratinovaný chřest se sýrem Gran Moravia

Teplý předkrm nebo také lehká večeře. Recept na využití chřestu podle oblíbené sýrárny La Formaggeria Gran Moravia.

Gratinovaný žampionový salpikon

S cibulí a pórkem orestované žampióny, zapečené v miskách s nastrouhaným sýrem.

Hermelín v listovém těstě

V listovém těstě zabalený a pak v troubě upečený Hermelín.

Hermelín v župánku

Hermelín zapečený v troubě zabalená v listovém těstě spolu s plátky šunky a dochucený kečupem.

Hermelín zapečený v listovém těstě

Hermelín zabalený v listovém těstě spolu s kolečky salámu a šunky, zapečený v troubě. Balíčky listového těsta potřené rozšlehaným vejcem, osolené, ozdobené sezamovými semínky.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy