REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané


Cizrnové placičky s jogurtem

Pečené placičky z cizrny, smetany, česneku a dalších ingrediencí, podávané s bazalkovým jogurtem.

Cuketa plněná tuňákem a kukuřicí

Podélně rozpůlená mladá cuketa plněná konzervovaným tuňákem, goudou, červenou paprikou a kukuřicí. Ochucená česnekem, zapečená s mozzarellou.

Cukety s hermelínem

Jednoduchý pokrm, který zvládne i začátečník. Jde o kolečka cuket zapečená v troubě, obložená sýrem, dochucená pestem z medvědího česneku a kořením.

Čekanka s uzeným a sýrovou omáčkou

Rozpůlené čekankové puky obložené uzeným masem, přelité sýrovou omáčkou a zapečené v troubě.

Ďábelské špekáčky na pivu

Nakrojené špekáčky plněné cibulí a feferonkami, pečené podlité černým pivem a dochucené kečupem.

Dvakrát zapečený celer

Celer předpečený, pak zapečený pokladený kousky mozzarelly, spolu se směsí z baby špenátu, cibule, česneku a nakládaných sušených rajčat.

Falešný hamburger

Hamburgerové žemle z poloviny vydlabané, naplněné směsí z rozšlehaného vejce, měkkého salámu a nastrouhaného tvrdého sýra, zapečené v troubě.

Fazole po mexicku

Opečný kabanos s cibulí smíchaný s fazolemi a dalšími ingrediencemi, posypaný strouhaným sýrem, v troubě zapečený.

Fazolky zapečené se sýrem

Lusky zelených fazolek chvíli povařené v mírně osolené vodě, dobře okapané zapečené v troubě okořeněné, posypané nastrouhaným sýrem, pokladené vločkami másla.

Filé z tresky se zeleninou v papilotě

Rybí filety zapečené v papilotě vyrobené z pečicího papíru. S pokrájenou cibulí, paprikou, brambory, čerstvými žampiony a cherry rajčátky.

Gratinovaná hermelínová jablka

V cukerném roztoku podušená jablka, pokladená hermelínem a v troubě zapečená.

Gratinovaná vejce

Vařená vejce zapékaná spolu s cibulí, česnekem, vínem, zakysanou smetanou a strouhaným sýrem.

Gratinované palačinky se sýrem a šunkou

Palačinky plněné plátkem šunky, posypané sýrem, zatočené a naskládané do zapékací misky, pak opět posypané sýrem a zapečené v troubě.

Gratinovaný bílý chřest

Chřest je výborný i zapečený, například podle tohoto receptu spolu s plátky anglické slaniny, česnekovými výhonky a uzeným sýrem. Bílý je nutné oloupat, u zeleného chřestu se loupá jen spodní část, dřevnaté konce také odkrojíme …

Gratinovaný humr

V troubě nebo pod grilem zapečený předkrm z uvařeného humřího masa nebo konzervy a sýrové smetanové omáčky.

Gratinovaný chřest se sýrem Gran Moravia

Teplý předkrm nebo také lehká večeře. Recept na využití chřestu podle oblíbené sýrárny La Formaggeria Gran Moravia.

Gratinovaný žampionový salpikon

S cibulí a pórkem orestované žampióny, zapečené v miskách s nastrouhaným sýrem.

Hermelín v listovém těstě

V listovém těstě zabalený a pak v troubě upečený Hermelín.

Hermelín v župánku

Hermelín zapečený v troubě zabalená v listovém těstě spolu s plátky šunky a dochucený kečupem.

Hermelín zapečený v listovém těstě

Hermelín zabalený v listovém těstě spolu s kolečky salámu a šunky, zapečený v troubě. Balíčky listového těsta potřené rozšlehaným vejcem, osolené, ozdobené sezamovými semínky.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.