REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cizrnové placičky s jogurtem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené placičky z cizrny, smetany, česneku a dalších ingrediencí, podávané s bazalkovým jogurtem.


Ingredience:
400 gcizrny konzervované nebo vařené
50 gstrouhaný sýr gouda
2 ksstroužku česneku
1 ksvejce
1 lžičkamletého koriandru
2 lžícenasekané zelené natě petržele
4 lžícesezamových semínek
120 mlsmetany 33%
hladká mouka na obalení
strouhanka na zahuštění
olej na potření plechu
mletý pepř
sůl
Na bazalkový jogurt:
200 mlhustého bílého jogurtu
1 lžičkaolivového oleje
1 svazekčerstvé bazalky
citronová šťáva
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V mixéru rozmixujeme scezenou cizrnu a smetanu, přidáme oloupané prolisované stroužky česneku, osolíme, okořeníme a ještě chvíli promixujeme
2. Hmotu přendáme do mísy, vmícháme vejce, na jemno nastrouhaný sýr, na drobno nasekanou petržel a zahustíme strouhankou 3. Vytvarujeme kuličky, které lehce obalíme v mouce, uděláme z nich placičky, posypeme sezamovými semínky, rozložíme na olejem potřený a pečicím papírem vyložený plech, vložíme do předehřáté trouby na 230 °C a pečeme asi 20 minut
4. Bílý jogurt promícháme s olivovým olejem, částí na drobno nasekané bazalky, ochutíme solí, mletým pepřem a citronovou šťávou, posypeme zbytkem nasekané bazalky a podáváme s upečenými placičkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy