REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazole po mexicku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečný kabanos s cibulí smíchaný s fazolemi a dalšími ingrediencemi, posypaný strouhaným sýrem, v troubě zapečený.


Ingredience:
260 gkabanosu
4 lžícezakysané smetany
4 lžícestrouhaného sýra gouda
2 ksstředně velké cibule
2 ksstředně velká rajčata
1 kskonzervy pečených fazolí v rajské omáčce
1 kskonzervy bílých fazolí
mletý pepř
cayenský pepř
několik tortilla chipsů
snítka petrželky kudrnky
sůl

Postup:

1. Kabanos nakrájíme na kolečka, oloupanou cibuli na větší kostičky, omytá rajčata na větší kousky
2. Kolečka kabanosu osmahneme na větší pánvi tak, aby se vyškvařilo trochu tuku, pak přisypeme nakrájenou cibuli a za stálého míchání krátce orestujeme
3. Vmícháme fazole, kousky rajčat, osolíme, opepříme černým i cayenským pepřem a pod pokličkou asi 15 minut na mírném ohni povaříme
4. Hotové fazole ještě jednou okořeníme pepřem, rozdělíme do misek, ke každé porci přidáme několik tortilla chipsů, lžíci zakysané smetany a každou misku posypeme lžící strouhaného sýra
5. Misky s pokrmem krátce zapečeme v předehřáté troubě, aby sýr roztál a při podávání posypeme na jemno nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy