REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané


Plněné pečené brambory

Teplý předkrm, upečené brambory plněné šunkovo-smetanovou směsí.

Plněné portobello žampiony s halloumi

Vyzkoušejte také tento teplý předkrm podle blogerského páru P&G foodies. Je vhodný jako součást nějakého slavnostního menu. Recept připravený ve spolupráci s firmou FINO.

Plněné rohlíkové bulky zapékané

Rohlíkové bulky nadité sýrem, anglickou slaninou nebo šunkou, rajčátky, bylinkami a vejcem, pěkně zapečené v troubě.

Plněné ústřice

Jedna z variant přípravy ústřic, tentokrát ústřice plněné omáčkou ze smetany a sýra.

Plněné zapékané špekáčky

Špekáčky potřené hořčicí a plněné plátkem sýra a šunky. Zapečené s předem vařenými brambory, bylinkami a klínky cibule.

Pórek, holandská omáčka a pražená strouhanka

V zapékací misce pod alobalem zapečené pórky, ochucené cukrem, málsem, česnekem, tymiánam, pepřem a solí, servírované obalené ve vinaigrettu přelité holandskou omáčkou, posypané praženou strouhankou.

Proteinový banana bread podle Terezas diary

Makový protein je skvělý jako přísada do jogurtů, smoothies, ranních kaší, ale i na pečení sladkých pokrmů místo mouky. Vyzkoušejte například tento recept, určitě vám makový chléb zachutná.

Rajčata plněná houbami

Rajčata naplněná směsí podušených lesních hub, zapečená se strouhaným parmezánem.

Rajčata plněná kuskusem

Nedáte dopustit na kombinaci čerstvě zeleniny s těstovinami? Pak si tento nenáročný, zdravý a zároveň chuťově vyvážený pokrm jednoznačně zamilujete. Určitě ho ocení i vaše návštěva.

Rajčata plněná vejci

Lehká snídaně nebo večeře z pečených rajčat plněných vejci.

Rajčata plněná žampióny

Rajčata naplněná směsí podušených žampiónů, dužiny rajčat a slaniny, zapečená se sýrem.

Rajčata v listovém kabátku

Rajčata plněné balkánským sýrem a šunkou, obalená v listovém těstě, pečená dozlatova.

Roláda z brokolice

Brokolicové těsto zapečené v troubě, naplněné vaječnou směsí, stočené, servírované nakrájené na plátky.

Rozmazlená vejce s lososem

Uzený losos s vejcem, přelitý smetanou, zapečený v troubě. Rozpis asi na 4 porce.

Rybí karbanátky s pita chlebem

Pečené rybí karbanátky vložené do pita chleba spolu s okurkou, paprikou, rajčaty a petrželkou.

Rybí nákyp

Zapečený nákyp z ryb, vařených vajec, pórku a bramborové kaše.

Slaná zemlbába

Jednoduchá večeře inspirovaná klasickou sladkou zemlbábou (žemlovkou), ovšem tentokráte si ji připravíme pro masožravce, tedy naslano a s plátky uzeného.

Slané koláčky se špenátem

Listové těsto ve tvaru koláčků plněné špenátovou směsí, upečené dozlatova.

Slané větrníky z listového těsta

Slaná chuťovka z listového těsta plněného šunkou a sýrem, potřeného vajíčkem. Jako posyp je zde mák, hrubozrnná sůl a sušená petrželka.

Slaninová hnízda plněná vejcem a sýrem

Plátky anglické slaniny stočené do forem na muffiny, zapečené v troubě, nejlépe pod grilem, naplněné vejci, posypané sýrem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy