REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané


Rajčata plněná houbami

Rajčata naplněná směsí podušených lesních hub, zapečená se strouhaným parmezánem.

Rajčata plněná kuskusem

Nedáte dopustit na kombinaci čerstvě zeleniny s těstovinami? Pak si tento nenáročný, zdravý a zároveň chuťově vyvážený pokrm jednoznačně zamilujete. Určitě ho ocení i vaše návštěva.

Rajčata plněná vejci

Lehká snídaně nebo večeře z pečených rajčat plněných vejci.

Rajčata plněná žampióny

Rajčata naplněná směsí podušených žampiónů, dužiny rajčat a slaniny, zapečená se sýrem.

Rajčata v listovém kabátku

Rajčata plněné balkánským sýrem a šunkou, obalená v listovém těstě, pečená dozlatova.

Roláda z brokolice

Brokolicové těsto zapečené v troubě, naplněné vaječnou směsí, stočené, servírované nakrájené na plátky.

Rozmazlená vejce s lososem

Uzený losos s vejcem, přelitý smetanou, zapečený v troubě. Rozpis asi na 4 porce.

Rybí karbanátky s pita chlebem

Pečené rybí karbanátky vložené do pita chleba spolu s okurkou, paprikou, rajčaty a petrželkou.

Rybí nákyp

Zapečený nákyp z ryb, vařených vajec, pórku a bramborové kaše.

Slané koláčky se špenátem

Listové těsto ve tvaru koláčků plněné špenátovou směsí, upečené dozlatova.

Slané větrníky z listového těsta

Slaná chuťovka z listového těsta plněného šunkou a sýrem, potřeného vajíčkem. Jako posyp je zde mák, hrubozrnná sůl a sušená petrželka.

Slaninová hnízda plněná vejcem a sýrem

Plátky anglické slaniny stočené do forem na muffiny, zapečené v troubě, nejlépe pod grilem, naplněné vejci, posypané sýrem.

Slaninové brambory se špenátem a sýrem

Ve slupce vařené brambory plněné směsí čedaru a špenátových listů. Zabalené do anglické slaniny a zapečené v troubě.

Slaný závin z podmáslí

Závin plněný vařenými vejci, salámem, šunkou, paprikou, sýrem a houbami, pečený dozlatova, posypaný kmínem.

Smažená veka

Plátky veky obalené v rozšlehaných vejcích, usmažené dozlatova, přelité svařeným vínem s rozinkami, v troubě zapečené.

Smetanová terina

V zapékací míse střídavě vrstvená zelenina zalitá okořeněnou vaječnou smetanou smíchanou s nastrouhaným parmazánem, zapečená v troubě.

Snídaňový trhaný toast

Někteří z nás si nedovedou představit, že by neměli sladkou snídani. Pokud ale toužíte po pokrmu plném živin, potěší vás náš trhaný toast. Základem je celozrnný toastový chléb, který je díky zrnům bohatý na vlákninu. Aby mělo jídlo dokonalou konzistenci, je třeba skoro půl litru mléka a také pár vajec. A čím se vaše snídaně prosladí? Především marmeládou a ovocem. Suroviny vybírejte pečlivě, jejich kvalita se totiž projeví také na chuti.

Sýrové pirohy

Pirohy z listového těsta plněné zelaninovou směsí, rybím filé a mozzarellou, potřené vejcem, pokladené kousky mozzarelly, upečené dozlatova.

Sýrové tousty s ananasem

Toustový chléb pomazaný máslem, obložený šunkou, ananasem a sýrem, zapečený v troubě, poté posypaný mletou sladkou paprikou a nasekanou petrželkou. Tousty podávané teplé, jako předkrm.

Sýrové tousty s kuřecím masem

Toustový chleba obložený kuřecím masem a sýrem, zapečený, posypaný opraženými mandlemi.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy