REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plněné zapékané špekáčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Špekáčky potřené hořčicí a plněné plátkem sýra a šunky. Zapečené s předem vařenými brambory, bylinkami a klínky cibule.


Ingredience:
4 ksšpekáčků
4 ksplátků šunky nebo uzené plece
4 ksplátků sýra
1 ksvětší cibule
400 gmalých brambor
50 gslaniny
2 lžíceoleje
1 lžícesádla k vymazání pekáčku
1 lžícedijonské hořčice
svazek bylinek (libeček, oregáno, tymián, rozmarýn)
sůl

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka
2. Po zchladnutí je oloupeme
3. Pekáček vymažeme sádlem, přidáme brambory a osolíme je
4. Pohážeme na céčka pokrájenou cibulí, přidáme na plátky pokrájený špek a svazek bylinek
5. Špekáčky podélně nařízneme, potřeme hořčicí a do každého vložíme plátek sýra a šunky
5. Zakápneme olejem a vložíma do trouby vyhřáté na 200 °C
6. Zapékáme cca 30 minut.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy