REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Roláda z brokolice

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brokolicové těsto zapečené v troubě, naplněné vaječnou směsí, stočené, servírované nakrájené na plátky.


Ingredience:
Na těsto:
500 gbrokolice
3 lžícehrubé mouky
3 ksvajec
muškátový oříšek
sůl
máslo na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu
Na náplň:
4-5 ksvajec
1 ksvětší cibule
olivový olej
mletý býlý pepř
sůl

Postup:

1. Brokolici rozebereme na růžičky, povaříme v horké osolené vodě do poloměkka, zcedíme, necháme okapat, vychladnout a nasekáme na jemno
2. Do mísy dáme hrubou mouku, brokolici, žloutky, sůl, špetku muškátového oříšku, vše promícháme a pak zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků
3. Těsto rovnoměrně rozetřeme asi v 1-2 centimetrové vrstvě na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, dáme do mírně vyhřáté trouby a pečeme asi 10-15 minut
4. Mezitím si připravíme náplň: oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme vidličkou rozšlehaná vejce, osolíme, opepříme a usmažíme na velmi řídko (vejce nesmí ztuhnou, aby šla rovnoměrně rozetřít)
5. Vaječnou náplň rozložíme na brokolicové těsto, opatrně stočíme do rolády a před podáváním nakrájíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy