REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slané koláčky se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto ve tvaru koláčků plněné špenátovou směsí, upečené dozlatova.


Ingredience:
225 glistového těsta + horká voda
200 gčerstvého špenátu
150 gcréme fraiche
2 lžičkycitronové šťávy
1 lžičkanasekaného tymiánu
1 lžičkanasekaných lístků šalvěje
1 lžícemásla
1 kscibule
muškátový oříšek
mletý pepř
mouka na pomoučení
sůl

Postup:

1. Špenát zbavíme stonků, spaříme v horké vodě, vymačkáme a na hrubo nasekáme
2. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme špenát, na drobno nasekaný tymián i šalvěj, krátce podusíme, vmícháme créme fraiche, ochutíme citronovou šťávou, strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem
3. Na lehce pomoučené pracovní ploše rozválíme listové těsto, vykrojíme 4 kolečka o průměru asi 12 cm a ze zbylého těsta vyválíme tenké válečky
4. Kolečka položíme na plech vyložený pečicím papírem a okraje potřeme vodou, na okraje přitiskneme válečky a koláčky naplníme špenátem
5. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme zhruba 30 minut.

Doporučení:

Náplň koláčků lze obměňovat podle chuti a dostupných surovin.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy