REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slané koláčky se špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Listové těsto ve tvaru koláčků plněné špenátovou směsí, upečené dozlatova.


Ingredience:
225 glistového těsta + horká voda
200 gčerstvého špenátu
150 gcréme fraiche
2 lžičkycitronové šťávy
1 lžičkanasekaného tymiánu
1 lžičkanasekaných lístků šalvěje
1 lžícemásla
1 kscibule
muškátový oříšek
mletý pepř
mouka na pomoučení
sůl

Postup:

1. Špenát zbavíme stonků, spaříme v horké vodě, vymačkáme a na hrubo nasekáme
2. Na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme špenát, na drobno nasekaný tymián i šalvěj, krátce podusíme, vmícháme créme fraiche, ochutíme citronovou šťávou, strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem
3. Na lehce pomoučené pracovní ploše rozválíme listové těsto, vykrojíme 4 kolečka o průměru asi 12 cm a ze zbylého těsta vyválíme tenké válečky
4. Kolečka položíme na plech vyložený pečicím papírem a okraje potřeme vodou, na okraje přitiskneme válečky a koláčky naplníme špenátem
5. Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme zhruba 30 minut.

Doporučení:

Náplň koláčků lze obměňovat podle chuti a dostupných surovin.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy