REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanová terina

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V zapékací míse střídavě vrstvená zelenina zalitá okořeněnou vaječnou smetanou smíchanou s nastrouhaným parmazánem, zapečená v troubě.


Ingredience:
150 gmražené baby karotky
150 g mražených zelených fazolek
150 gsterilovaného hrášku
150 gsterilovaných červených fazolí
250 mlsmetany
70 gsýra parmazánu
4 ksvajec
špetka muškátového květu
mletý bílý pepř
máslo
hrubá mouka
sůl

Postup:

1. Mraženou baby karotku i zelené fazolky necháme rozmrazit, hrášek i červené fazole scedíme, necháme okapat a parmazán nastrouháme na jemno
2. Ve smetaně rozšleháme rozklepnutá vejce, podle chuti osolíme, okořeníme mletým pepřem a špetkou muškátového květu 3. Do zapékací mísy vymazané máslem, vysypané hrubou moukou, střídavě vrstvíme připravenou zeleninu, zalijeme ji až po okraj vaječnou smetanou a pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C asi 60 minut
4. Upečenou terinu vyklopíme a krájíme na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy