V zapékací míse střídavě vrstvená zelenina zalitá okořeněnou vaječnou smetanou smíchanou s nastrouhaným parmazánem, zapečená v troubě.
Ingredience:
150 g | mražené baby karotky |
150 g | mražených zelených fazolek |
150 g | sterilovaného hrášku |
150 g | sterilovaných červených fazolí |
250 ml | smetany |
70 g | sýra parmazánu |
4 ks | vajec |
špetka muškátového květu | |
mletý bílý pepř | |
máslo | |
hrubá mouka | |
sůl |
Postup:
1. Mraženou baby karotku i zelené fazolky necháme rozmrazit, hrášek i červené fazole scedíme, necháme okapat a parmazán nastrouháme na jemno
2. Ve smetaně rozšleháme rozklepnutá vejce, podle chuti osolíme, okořeníme mletým pepřem a špetkou muškátového květu 3. Do zapékací mísy vymazané máslem, vysypané hrubou moukou, střídavě vrstvíme připravenou zeleninu, zalijeme ji až po okraj vaječnou smetanou a pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C asi 60 minut
4. Upečenou terinu vyklopíme a krájíme na plátky.