Teplý předkrm připravený na venkovním roštu grilu. Jde o půlky masitých paprik zbavené jadřinců a naplněné vaječnými bílky smíchanými s ovčím sýrem a petrželkou, středy ozdobené vaječnými žloutky.
Ingredience:
2 ks | bio papriky |
2 ks | bio vejce |
200 g | bio ovčího sýra |
1 hrst | sekané bio petrželky |
bio pepř | |
sůl |
Postup:
- Papriky rozkrojíme podélně napůl a vyjmeme semeník.
- Odložíme žloutky z rozklepnutých vajec. Bílky smícháme s ovčím sýrem, osolíme a opepříme, přidáme sekanou petrželku a celou směs naplníme do rozkrojených paprik. Doprostřed směsi uděláme důlek a vložíme žloutek.
- Pečeme – grilujeme velice pozvolna na roštu nad uhlím, dokud směs neztuhne. Žloutek by měl ovšem zůstat tekutý nebo krémový.
Recept k článku: Letní bio recepty podle Huga Hromase