Rajčata naplněná směsí podušených lesních hub, zapečená se strouhaným parmezánem.
Ingredience:
250 g | čerstvých hub (nejlépe směs) |
100 g | strouhaného parmezánu |
100 g | másla |
8 ks | velkých rajčat |
1 ks | cibule |
strouhanka dle potřeby | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Opláchneme si rajčata, seřízneme vršky a vnitřek vydlabeme lžičkou
2. Očištěné houby nakrájíme na plátky, podusíme spolu s cibuli pokrájenou na drobné kostičky na polovině másla, osolíme a opepříme
3. Ke směsi přidáme na jemno nakrájenou dužinu z rajčat a společně dusíme, nakonec zahustíme strouhankou dle potřeby, směs nesmí být příliš řídká
4. Rajčata naplníme směsí, posypeme strouhaným parmezánem a na každé rajče dáme plátek másla
5. Takto naplněná rajčata si přendáme do zapékací misky vymaštěné máslem a zapečeme v troubě na 190 °C.