REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Rajčata plněná kuskusem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nedáte dopustit na kombinaci čerstvě zeleniny s těstovinami? Pak si tento nenáročný, zdravý a zároveň chuťově vyvážený pokrm jednoznačně zamilujete. Určitě ho ocení i vaše návštěva.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
4 ksvelká rajčata
1 ksjarní cibulka (zelená část)
1 ksstroužek česneku
1 hrnekvývaru
1/2 hrnkukuskusu
60 gbalkánského sýra
špetka mletého římského kmínu
snítka hladkolisté petrželky
pepř
sůl

Postup:
  1. Rajčata na spodní straně lehce seřízněte, aby se nekutálela a odřízněte z nich vršek, opatrně je vydlabejte
  2. Kuskus nasypte do misky a zalijte vroucím vývarem, přikryjte a nechte asi 10 min odstát
  3. Do kuskusu vmíchejte utřený česnek, nasekanou jarní cibulku a petrželku, nadrolte balkánský sýr, vše dochuťte solí, pepřem a římským kmínem, potom vmíchejte polovinu toho, co jste vydlabali z rajčat
  4. Kuskusovou směsí naplňte rajčata, přiklopte je odříznutým vrškem a pečte na 180°C 10 – 15 minut.
Doporučení:

1 hrnek – 250 ml

Poznámka:

Recept k článku: Rajčata – na co si dát pozor při jejich nákupu a další záludnosti

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy