REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

pečené, zapékané


Kuřecí játra pečená ve slanině

V troubě upečená kuřecí játra obalená v uzeném vepřovém boku, na talířích přelitá medovou omáčkou.

Kuřecí kornouty

Tortilla plněná opečeným kuřecím masem, ochucenou kukuřicí a zakysanou smetanou, ozdobená polníčkem.

Kuřecí maso v listovém těstě

Šátečky z listového těsta plněné ochucenou masovou směsí, potřené vejcem a posypané sezamem, upečené dozlatova.

Kuřecí měšce s mangovým čatní

Rýžové těsto plněné kuřecím masem a cibulkou, pečené dokřupava a podávané s mangovým čatní.

Květák zapečený se šunkou

Povařené růžičky květáku doplněné nakrájenou šunkou a petrželkou, přelité mlékem rozmíchaným s vejci, v troubě zapečené.

Lilek s česnekem a parmazánem

Mladé lilky upečené do měkka s česnekem a olivovým olejem, poté posypané parmazánem a dopečené do zlatova.

Lilek zapečený s rajčaty a sýrem

Lilek zapékaný s omáčkou z restovaných rajčat, s česnekem, bazalkou a oregánem. Nakonec posypaný strouhaným parmazánem.

Lilkové závitky se sýrem provolone

Další z tipů na luxusní slavnostní pohoštění. Připravte svým strávníkům chutný teplý překrm z grilovaných lilků zapečených v troubě ve formě závitků naplněných provolone dolce, cherry rajčátky a bazalkou.

Listové šátečky plněné masovou směsí

Listové těsto naplnění masovou směsí a ve tvaru šátečků upečené dozlatova.

Listové taštičky s houbovou náplní

Taštičky z listového těsta plněné náplní z hub, cibule, paprik a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova.

Malvínina pečená červená řepa s kozím sýrem

Zdravý, přitom chutný recept podle Malvíny, hrdinky ze seriálu Ohnivé kuře, vysílaného na TV Prima. Jedná se vlastně o zapečenou řepu spolu s pastiňákem, kozím sýrem a dalšími dobrotami.

Marinovaný banán zapečený ve slanině

Kousky banánu marinované ve sladkoslané marinádě, zabalené do plátků anglické slaniny, zapečené v troubě.

Masový hřbet

Závin z listového těsta ve tvaru hřbetu, naplněný masovou směsí a upečený dozlatova.

Medové párečky

Párečky polité směsí z oleje, medu, sójové omáčky a černého piva, upečené v troubě.

Mrkvový štrúdl

Uvařená, pak na kolečka nakrájená a orestovaná mrkev ochucená muškátovým oříškem, cukrem a solí. Spolu se špenátem zabalená do listového těsta a upečená do zlatova.

Nadívané herteple

Brambory uvařené ve slupce, plněné salámem a vejcem a zapečené se sýrem.

Nadívané kedlubny

Uvařené kedlubny plněné zeleninovou směsí, přelité rozpuštěným máslem a zapečené v troubě.

Nadívané křepelky

Vykoštěné křepelky naplněné nádivkou, zabalené ve vepřové bránici a upečené dozlatova.

Nadívané rohlíčky

Rohlíčky plněné čokoládovými vločkami, pečené dozlatova, polité čokoládovou polevou.

Nádivkové muffinky

Nádivka v muffinkových formičkách. Nejen velikonoční recept, při kterém zužitkujete i zbytky pečiva, slaniny nebo klobásy.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy