pečené, zapékané
Křepelčí vejce zapečená v žampionech
Křepelčí vejce jsou 5x menší než slepičí. Kromě toho obsahují méně cholesterolu a v kuchyni si získávají stále větší oblibu.
Kuřecí játra pečená ve slanině
V troubě upečená kuřecí játra obalená v uzeném vepřovém boku, na talířích přelitá medovou omáčkou.
Kuřecí kornouty
Tortilla plněná opečeným kuřecím masem, ochucenou kukuřicí a zakysanou smetanou, ozdobená polníčkem.
Kuřecí maso v listovém těstě
Šátečky z listového těsta plněné ochucenou masovou směsí, potřené vejcem a posypané sezamem, upečené dozlatova.
Kuřecí měšce s mangovým čatní
Rýžové těsto plněné kuřecím masem a cibulkou, pečené dokřupava a podávané s mangovým čatní.
Květák zapečený se šunkou
Povařené růžičky květáku doplněné nakrájenou šunkou a petrželkou, přelité mlékem rozmíchaným s vejci, v troubě zapečené.
Lilek s česnekem a parmazánem
Mladé lilky upečené do měkka s česnekem a olivovým olejem, poté posypané parmazánem a dopečené do zlatova.
Lilek zapečený s rajčaty a sýrem
Lilek zapékaný s omáčkou z restovaných rajčat, s česnekem, bazalkou a oregánem. Nakonec posypaný strouhaným parmazánem.
Lilkové závitky se sýrem provolone
Další z tipů na luxusní slavnostní pohoštění. Připravte svým strávníkům chutný teplý překrm z grilovaných lilků zapečených v troubě ve formě závitků naplněných provolone dolce, cherry rajčátky a bazalkou.
Listové šátečky plněné masovou směsí
Listové těsto naplnění masovou směsí a ve tvaru šátečků upečené dozlatova.
Listové taštičky s houbovou náplní
Taštičky z listového těsta plněné náplní z hub, cibule, paprik a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova.
Malvínina pečená červená řepa s kozím sýrem
Zdravý, přitom chutný recept podle Malvíny, hrdinky ze seriálu Ohnivé kuře, vysílaného na TV Prima. Jedná se vlastně o zapečenou řepu spolu s pastiňákem, kozím sýrem a dalšími dobrotami.
Marinovaný banán zapečený ve slanině
Kousky banánu marinované ve sladkoslané marinádě, zabalené do plátků anglické slaniny, zapečené v troubě.
Masový hřbet
Závin z listového těsta ve tvaru hřbetu, naplněný masovou směsí a upečený dozlatova.
Medové párečky
Párečky polité směsí z oleje, medu, sójové omáčky a černého piva, upečené v troubě.
Mrkvový štrúdl
Uvařená, pak na kolečka nakrájená a orestovaná mrkev ochucená muškátovým oříškem, cukrem a solí. Spolu se špenátem zabalená do listového těsta a upečená do zlatova.
Nadívané herteple
Brambory uvařené ve slupce, plněné salámem a vejcem a zapečené se sýrem.
Nadívané kedlubny
Uvařené kedlubny plněné zeleninovou směsí, přelité rozpuštěným máslem a zapečené v troubě.
Nadívané křepelky
Vykoštěné křepelky naplněné nádivkou, zabalené ve vepřové bránici a upečené dozlatova.
Nadívané rohlíčky
Rohlíčky plněné čokoládovými vločkami, pečené dozlatova, polité čokoládovou polevou.
reklama