REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Listové taštičky s houbovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Taštičky z listového těsta plněné náplní z hub, cibule, paprik a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 glistového těsta
1 lžičkamletého kmínu na posypání
1 hrststrouhanky
1 ksvejce na potření
Na náplň:
600 glesních hub
2 lžícebílého vína nebo vody
2 lžícemásla
1 lžícemaizeny nebo solamylu
1 lžícenasekané šalvěje
1 lžícenasekaného oregana
1/4 lžičkymletého kmínu
2 kssvětle zelených paprik nepálivých
2 ksstroužků česneku
2 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, oloupané cibule podélně rozpůlíme a nakrájíme příčně na tenké plátky, oloupané stroužky česneku nakrájíme na jemno a očištěné papriky nakrájíme na tenké proužky
2. V hlubší pánvi na rozehřátém másle zvolna opékáme cibuli i česnek, dokud cibule nezměkne a nezesklovatí, pak přidáme papriky, houby, vše osmahneme, osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a dusíme ve vlastní šťávě asi 5-10 minut doměkka
3. Nakonec vmícháme na drobno nasekané bylinky a škrobovou moučku rozmíchanou v bílém víně nebo vodě a necháme přejít varem, sundáme z tepla a necháme zchladnout
4. Listové těsto rozválíme na 4 stejné díly, každý rozválíme na obdélník o síle 3 mm, pak plátky těsta posypeme strouhankou, rozdělíme na ně náplň, okraje potřeme rozšlehaným vejcem, delší okraje přeložíme přes náplň, kratší stiskneme a otočíme dovnitř
5. Taštičky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, lehce posypeme mletým kmínem, propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 25-30 minut.

Doporučení:

Podáváme teplé nebo po vychladnutí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy