REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Listové taštičky s houbovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Taštičky z listového těsta plněné náplní z hub, cibule, paprik a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 glistového těsta
1 lžičkamletého kmínu na posypání
1 hrststrouhanky
1 ksvejce na potření
Na náplň:
600 glesních hub
2 lžícebílého vína nebo vody
2 lžícemásla
1 lžícemaizeny nebo solamylu
1 lžícenasekané šalvěje
1 lžícenasekaného oregana
1/4 lžičkymletého kmínu
2 kssvětle zelených paprik nepálivých
2 ksstroužků česneku
2 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, oloupané cibule podélně rozpůlíme a nakrájíme příčně na tenké plátky, oloupané stroužky česneku nakrájíme na jemno a očištěné papriky nakrájíme na tenké proužky
2. V hlubší pánvi na rozehřátém másle zvolna opékáme cibuli i česnek, dokud cibule nezměkne a nezesklovatí, pak přidáme papriky, houby, vše osmahneme, osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a dusíme ve vlastní šťávě asi 5-10 minut doměkka
3. Nakonec vmícháme na drobno nasekané bylinky a škrobovou moučku rozmíchanou v bílém víně nebo vodě a necháme přejít varem, sundáme z tepla a necháme zchladnout
4. Listové těsto rozválíme na 4 stejné díly, každý rozválíme na obdélník o síle 3 mm, pak plátky těsta posypeme strouhankou, rozdělíme na ně náplň, okraje potřeme rozšlehaným vejcem, delší okraje přeložíme přes náplň, kratší stiskneme a otočíme dovnitř
5. Taštičky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, lehce posypeme mletým kmínem, propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 25-30 minut.

Doporučení:

Podáváme teplé nebo po vychladnutí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Příběh kešu oříšku

Přestože jde o jeden z nejoblíbenějších suchých plodů, o jeho původu se mezi lidmi ví jen velmi málo. Věděli jste například, že kešu oříšek roste na stromě jako pecka kešu jablíčka? Přečtěte si o tom, jak se kešu oříšky dostávají až na váš stůl, kdo je zpracovává a proč jsou dražší než většina jiných ořechů.

číst dále ...

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Velikonoční menu V.

Chutné velikonoční recepty logicky poskládané do slavnostního jídelního lístku. Inspirujte se a nezapomeňte k dobrému jídlu nabídnou svým strávníkům i dobré pití. Recepty v článku najdete po kliknutí na jejich název!

číst dále ...

Užijte si Velikonoce s delikátní nádivkou

Bude o Velikonocích hostit rodinu a přátele? To by na vaší sváteční tabuli neměla chybět nádivka. Hlavička, jak se jí také přezdívá, je tradiční pokrm, kterým už naše praprababičky vítaly jaro. Za ten dlouhý čas prošla její receptura mnoha obměnami, ale základ zůstává stejný. Pečivo, sníh z bílků, maso a čerstvé bylinky. Zkuste ji letos vyšperkovat ještě zeleninou a překvapte své hosty originálním receptem.

číst dále ...

12 nejlepších receptů z medvědího česneku

Medvědí česnek je poslední roky novým hitem českých kuchyní a to především v jarním období, kdy se objevuje hlavně v lužních lesích na bohatých půdách, kde vytváří doslova kobercové porosty. Najdeme ho od března do května, pak zasychá a jeho růst přestává. Ovšem pokud si medvědí česnek naložíte, můžete ho používat po celý rok! V tomto našem výběru najdete několik nejlepších vyzkoušených receptů na medvědí česnek, ale také recepty na pokrmy ochucené právě tímto pokladem, medvědím česnekem.

číst dále ...

Vejce hrají o Velikonocích hlavní roli. Jak(á) vybrat?

Velikonoce jsou obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara a oslavou plodnosti a zrození nového života. Jedny z nejvýznamnějších a nejkrásnějších svátků v roce jsou ale spojené také s přípravou a konzumací dobrého jídla a pití. A většina velikonočních receptů obsahuje vejce, potravinu s nejvyváženějším obsahem nutričně významných látek, které dodávají našemu tělu kvalitní bílkoviny. Vejce jsou vysoce stravitelné, mají skvělou schopnost zasytit a Velikonoce se bez nich zkrátka neobejdou. Jak je – a jaká vlastně – vybrat?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy