REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Listové taštičky s houbovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Taštičky z listového těsta plněné náplní z hub, cibule, paprik a dalších ingrediencí, upečené v troubě dozlatova.


Ingredience:
500 glistového těsta
1 lžičkamletého kmínu na posypání
1 hrststrouhanky
1 ksvejce na potření
Na náplň:
600 glesních hub
2 lžícebílého vína nebo vody
2 lžícemásla
1 lžícemaizeny nebo solamylu
1 lžícenasekané šalvěje
1 lžícenasekaného oregana
1/4 lžičkymletého kmínu
2 kssvětle zelených paprik nepálivých
2 ksstroužků česneku
2 kscibule
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky, oloupané cibule podélně rozpůlíme a nakrájíme příčně na tenké plátky, oloupané stroužky česneku nakrájíme na jemno a očištěné papriky nakrájíme na tenké proužky
2. V hlubší pánvi na rozehřátém másle zvolna opékáme cibuli i česnek, dokud cibule nezměkne a nezesklovatí, pak přidáme papriky, houby, vše osmahneme, osolíme, opepříme, okořeníme kmínem a dusíme ve vlastní šťávě asi 5-10 minut doměkka
3. Nakonec vmícháme na drobno nasekané bylinky a škrobovou moučku rozmíchanou v bílém víně nebo vodě a necháme přejít varem, sundáme z tepla a necháme zchladnout
4. Listové těsto rozválíme na 4 stejné díly, každý rozválíme na obdélník o síle 3 mm, pak plátky těsta posypeme strouhankou, rozdělíme na ně náplň, okraje potřeme rozšlehaným vejcem, delší okraje přeložíme přes náplň, kratší stiskneme a otočíme dovnitř
5. Taštičky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, lehce posypeme mletým kmínem, propícháme vidličkou a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 25-30 minut.

Doporučení:

Podáváme teplé nebo po vychladnutí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Poznejte benefity luštěnin s novým e-bookem plným lahodných receptů

Luštěniny, dlouho opomíjená složka jídelníčku či jídlo chudých, jsou v současnosti považovány za trend nejen v rostlinné kuchyni a čím dál více lidí si uvědomuje řadu benefitů, které jejich pravidelné zařazení do jídelníčku přináší. Luštěniny nejsou jen kvalitním zdrojem rostlinných bílkovin, ale obsahují také mnoho minerálů a vitamínů jako je železo, zinek, vápník či vitamíny skupiny B. Také se pyšní vysokým obsahem zdraví prospěšné vlákniny a jejich konzumace je spojena s dlouhověkostí.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Radečkovy párky plné vitamínů aneb Dětská chuťovka 2020 zná své vítěze

Radečkovy párky aneb chutná a výživná svačinka pro každého školáka! Párečky patří mezi oblíbené pochoutky jak dětí, tak i dospělých. Uzeniny Příbram tak přichází s novinkou v podobě Radečkových párků, které jsou díky svému složení plnohodnotnou svačinkou pro každý den! Obsahují 85 % kuřecího a vepřového masa a nálož vitamínů a vysokého podílu vápníku. Vysokou kvalitu stvrzuje také ocenění Dětská chuťovka. 

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy