REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvový štrúdl

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařená, pak na kolečka nakrájená a orestovaná mrkev ochucená muškátovým oříškem, cukrem a solí. Spolu se špenátem zabalená do listového těsta a upečená do zlatova.


Ingredience:
2 ksmrkve
1 ksbalení listového těsta
1 ksbalení Baby špenátu
muškátový oříšek
cukr
olej
sůl

Postup:

1. Mrkev oloupeme a uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka
2. Nakrájíme ji na kolečka, orestujeme na oleji a ochutíme, cukrem, solí a muškátem
3. Plát listového těsta naplníme mrkví
2. Na 20 minut dáme zapéct při 180 °C.

Poznámka:

Recepty podle špičkového kuchaře Miroslava Matějkina z hotelu Falkensteiner v Mariánských Lázních: Hotel Grand MedSpa Marienbad.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy